Ardanuç'ta Karakucak Festivali

Artvin'in Ardanuç ilçesinde ''19. Efkari Aşıklar Şenliği ve Çurispil Yaylası Karakucak Festivali'' gerçekleştirildi.Ardanuç Kaymakamlığı ile Ardanuç Belediyesince düzenlenen festivale, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Ardanuç Kaymakamı Mustafa Gündüz, Ardanu

Ardanuç'ta Karakucak Festivali

Artvin'in Ardanuç ilçesinde ''19. Efkari Aşıklar Şenliği ve Çurispil Yaylası Karakucak Festivali'' gerçekleştirildi.

Ardanuç Kaymakamlığı ile Ardanuç Belediyesince düzenlenen festivale, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Ardanuç Kaymakamı Mustafa Gündüz, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Emniyet Müdürü Necmettin Emre ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Gündüz, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, festivallerin birlik ve beraberliği, sevgi ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, ''İlçemizin tanıtımında tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizin sergilenmesinde bu tür festivallerin önemi büyüktür'' dedi.

Ardanuç Belediye Başkanı Demir ise Ardanuç ilçesinin güzelliğini, sıcaklığını ve doğallığını herkesle paylaşmak için festival düzenlediklerini söyledi.
Yurdun değişik yörelerinden ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri festivallerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Demir, ''Bu kadar insanı bir araya getiren festivalimiz, Ardanuç birlikteliğinin ve farklılığının da bir göstergesidir. Bundan sonraki yıllarda hep beraber daha güzellerini yapmaya çalışacağız'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından 11 kategoride yapılan karakucak güreşlerine, Artvin ve ilçelerinden 52 güreşçi katıldı.

Minikler kategorisinde iki kardeş arasındaki müsabakayı dedelerinin yönetmesi dikkati çekti. Karşılaşmada kardeşlerin birbirine üstünlük sağlayamaması üzerine güreş beraberlikle sonuçlandı.

Müsabakalan sonunda kategorilerinde dereceye giren güreşçilere toplam 4 bin 50 YTL para ödülü ile madalya verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel