Arapların gözdesi Trabzon!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre son bir yılda 14 bin 766 yabancı Türkiye’den gayrimenkul aldı. Türkiye’den gayrimenkul alan 14 bin 766 yabancının 13 bin 210’u tercihini konuttan yana yaparken, bin 620’si de arsadan yana kullandı.Bir yılı

Arapların gözdesi Trabzon!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre son bir yılda 14 bin 766 yabancı Türkiye’den gayrimenkul aldı. Türkiye’den gayrimenkul alan 14 bin 766 yabancının 13 bin 210’u tercihini konuttan yana yaparken, bin 620’si de arsadan yana kullandı.
Bir yılı geçen mütekabiliyet yasasından sonra yabancı yatırımcının yeni gözdesi Türkiye oldu. Tatil amaçlı Türkiye’ye gelen yabancılar yatırımlarını gayrimenkulde değerlendiriyorlar.


Genelde tercihlerini Akdeniz ve İstanbul’dan yana yapan yabancıların yeni gözdesi Karadeniz oldu. Özellikle son dönemde Arapların yatırımlarını yayla turizminin merkezi Trabzon’a yaptıkları görüldü.


Konuyla ilgili bilgi veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, tatile gelen turistlerin eski yıllara oranla yatırımlarının arttığını bu artışın da mütekabiliyet yasasıyla yakından bir ilgisinin olduğunu söyledi. Güney “Taşınmaz almak amacı ile gelip tatil yapan da var tatil yapmak amacı ile gelip taşınmaz alanda var. Bu duruma en iyi örnek yayla turizminin başında gelen Trabzon verilebilir. Çünkü Mütekabiliyet yasasının yürürlüğe girdiği tarihten sonra ve özellikle son zamanlarda Trabzon’a gelen turistlerde Araplar çoğunluğu oluştururken arsa ve konut satışında da Araplar ilk sırada yer alıyor. Trabzon’da mütekabiliyet yasasının çıktığı tarihten bu yana 5 ülkenin vatandaşı 85 taşınmaz aldı. Bu alımlarda 33’ü arsa 13’ü konut olmak üzere toplam 46 taşınmazla Araplar ilk sırada yer alıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler