Almanlarda nöbet değişimi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, limandaki Alman Ordusu’nun Albayı Michael Sinn ve beraberindeki Albay Frank Wolter’i makamında kabul etti. Trabzon’daki görev süresi dolan Alman Komutan Albay Michael Sinn, Vali Kızılcık’ı ziyaret etti. Ziyarete Albay Si

Almanlarda nöbet değişimi
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, limandaki Alman Ordusu’nun Albayı Michael Sinn ve beraberindeki Albay Frank Wolter’i makamında kabul etti. Trabzon’daki görev süresi dolan Alman Komutan Albay Michael Sinn, Vali Kızılcık’ı ziyaret etti. Ziyarete Albay Sinn’den görevi devralan Deniz Albay Frank Wolter’de katıldı.
           
Trabzon’a veda eden Albay Sinn’e yeni hayatında başarılar dileyen Vali Kızılcık, “Burada kalmış olduğunuz 3 aylık süre zarfında Türkiye’den ve Trabzon’dan memnun kaldığınızı ümit ediyorum” dedi.
           
Alman komutanın, ‘Biz Trabzon’da çok büyük ilgi ve güzel bir misafirperverlik gördük’ demesi üzerine Vali Kızılcık, “Bahsettiğiniz misafirperverliği, kadirşinaslığı inşallah Almanya’ya döndüğünüzde Türkiye ile ilgili bir konu olduğunda her zaman hatırlarsınız” dedi.
           
Vali Kızılcık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz büyük bir medeniyetin temsilcileri olarak dünyada huzurun, barışın ve kardeşliğin hüküm sürmesini istiyoruz. Özellikle Avrupa’nın dünya barışında önemli bir rolünün olduğunu düşünüyoruz. Gelişen pazar olarak değerlendirilen ve nüfusları birbirine yakın olan Türkiye ve Almanya’nın insanlığın barışı için birlikte çalışacaklarına olan inancım tamdır.  Önemli bir adım olan son bölgesel politikalar başlığının Avrupa Birliği ile açılışında gösterdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bunun 2030 ve 2040’larda dünyada daha etkili bir Avrupa’nın oluşmasına atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu birlikteliği zaten yaklaşık 2,5 milyon Türk kökenli Alman vatandaşı veya Almanya’da çalışan vatandaşlarımız ile kurmuş durumdayız. Burada yürüttüğünüz çalışmaları da bu işbirliğinin ve dostluğun bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.
           
Alman Komutan Albay Michael Sinn de, “Yaklaşık 3,5 ay Trabzon’da kaldım. Bizimle yaptığınız işbirliğinden dolayı sizlere ve misafirperverliklerinden dolayı da Trabzon halkına teşekkür ediyorum. Burada birçok insan tanıdık. İnsanların bize gösterdiği misafirperverlik ve güler yüzden çok etkilendik. İnsanlar bize misafirperver bir biçimde yaklaştılar ve yaptığımız işten dolayı teşekkür ettiler. Görev sürem dolsa da tekrar buraya gelmeyi çok istiyorum. Buradan giderken kalbinde Trabzon’un bir parçasını götüreceğim” diye konuştu.
           
Görevi Albay Sinn’den devralacak olan Deniz Albay Frank Wolter ise, Trabzon’a birkaç gün önce geldiğini belirterek, “Sizinle tanışmaktan dolayı çok memnunum. Trabzon’da gördüğüm ilgi beni çok etkiledi. Bir komutan giderken biri geliyor. Devir teslim töreni birkaç gün içinde gerçekleşecek. Sizinle çalışmaktan son derece memnun olacağım” dedi.
           
Görevden ayrılan komutana Trabzon’u unutmaması için gümüş telkariden yapılmış kahve fincan takımı hediye eden Vali Kızılcık, ‘Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ sözünü hatırlatarak, Alman komutandan Türkiye’yi ve Trabzon’u her zaman hatırlamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler