Alman Komutandan Vali Öz'e ziyaret

Trabzon'daki Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Deniz Albay Frank Wolter, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından kabul edildi.Yapılan görüşmede Vali Öz, önemli mesajlar verdi. Vali mesajında, "Bütün dünyada özellikle bugün sıkıntı yaşayan Suriye, Mısır g

Alman Komutandan Vali Öz'e ziyaret

Trabzon'daki Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Deniz Albay Frank Wolter, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından kabul edildi.

Yapılan görüşmede Vali Öz, önemli mesajlar verdi. Vali mesajında, "Bütün dünyada özellikle bugün sıkıntı yaşayan Suriye, Mısır gibi komşularımızda ve İslam dünyasında barışın, demokrasinin hakim olmasını, yaşanan bu sıkıntıların bir an önce sona ermesini ve BM, NATO gibi uluslar arası yapılanmaların hatta Avrupa Birliği gibi güçlü teşkilatların bu ülkelerdeki sıkıntılara, kargaşalara, demokrasiye müdahalelere son verilmesi konusunda daha güçlü bir irade kullanmasını dünya barışında, bölgemizdeki barışın oluşumunda daha etkili olacağını düşünüyorum" dedi.

Vali Öz şöyle konuştu; "Gönül istiyor ki dünyadaki bütün ülkeler demokrasiyle barış içerisinde beraber yaşansın. Ama maalesef bu mümkün olmuyor. Çeşitli kargaşalar, karışıklıklar, çatışmalar yaşanıyor. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletlerde üyeliği, BM'nin çeşitli organlarındaki üyeliği ve NATO üyeliği ile beraber dünyada barışın, demokrasinin gelişmesi için bu platformlarda bazı ortak çalışmaları beraber yürütüyoruz. Farklı alanlardaki çatışma ve huzursuzluklarda zaman zaman BM'nin, zaman zaman NATO'nun, zaman zaman da farklı ülkelerin ittifak veya müttefik olarak müdahale ettiği durumlar oluyor. Afganistan da sıkıntı yaşanan ülkelerden birisi. Orada da bu süreçte BM'nin, NATO'nun ve farklı ülkelerin barış güçleri görev yaptı ve yapmaya devam ediyor. Buralarda görev yapan birliklerin Türkiye'de hem BM'nin hem de NATO'nun üyesi olması uluslar arası hukukun ve uluslar arası anlaşmaların getirdiği yükümlülükler çerçevesinde zaman zaman bu yardımlara ve organizasyonlara katkıda bulunuyor. Alman birliğinin Afganistan'la ilgili sevkinin buradan yapılması uluslar arası hukukun getirdiği bir görev paylaşımıdır. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünya barışının sağlanması için bu tür organizasyonlara uluslar arası hukuk çerçevesinde destek veriyor. Trabzon boyutuna baktığımızda bu süreçte burada görev yapan Alman askerlerinin hem güvenlik açısından hem de burada daha rahat ortamda çalışmaları için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gerekli destek verilecektir. Uluslar arası hukuk çerçevesinde gerekli hareket serbestisi sağlanıyor, sağlanacaktır. Bu anlamda çalışmalarımız birlik ve beraberlik içinde devam edecektir” şeklinde konuştu.

Alman Ordusu Komutanı Deniz Albay Frank Wolter ise, "Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum, yeni görevinizde başarılar diliyorum. Trabzon'da lojistik aktarmayı komuta ediyorum. Bugüne kadar gayet iyi karşılandık. Her şey yolunda gidiyor. Türk makamlarıyla ilişkilerimiz son derece iyi. Bize yardımcı oluyorlar. İster gümrük tarafından, ister polisiye, emniyet tarafından olsun ilişkilerimiz son derece iyi. Kaldığımız konaklama yerimiz çok iyi. Uçakla getirilen malzemelerin taşınması söz konusu, bu araçların Afganistan'dan başarılı bir şekilde alınması çok önemli. Bu güne kadar buraya komutanlarımız geldi ve burada ne kadar memnun olduklarını belirttiler. Yapılan çalışmalar gayet başarılı gitti. Desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Afganistan'dan getirilen malzemelerin sayısında artış olacak. Bu desteğin süreceğine eminiz. Türk tarafı bize bazı çerçeveler çiziyor. Bizde buna uymak zorundayız. Trabzon havalimanı ve deniz limanının birbirine yakınlığı ile çok iyi bir konumda. Aktarma en iyi şekilde gidiyor" diye konuştu.

20130828aw000254_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel