Alın teri ile kazanmak bir ahlak kuralıdır

Ahilik'te, çalışmanın, üretmenin ve alınteri ile kazanmanın bir ahlak kuralı olduğunu belirten; AK Parti Trabzon İl Başkanı Günnar; “Ahilik sevgi, dostluk ve hoşgörü prensiplerinin merkezi olmakla birlikte insanın olgunlaşmasını sağlayan en önemli yaşam b

Alın teri ile kazanmak bir ahlak kuralıdır

Ahilik'te, çalışmanın, üretmenin ve alınteri ile kazanmanın bir ahlak kuralı olduğunu belirten; AK Parti Trabzon İl Başkanı Günnar; “Ahilik sevgi, dostluk ve hoşgörü prensiplerinin merkezi olmakla birlikte insanın olgunlaşmasını sağlayan en önemli yaşam biçimidir. Bizler Ahilik’i yaşam biçimi haline getirmeli ve Ahilik’i iyi bir şekilde idrak etmeliyiz. Ahilik sadece kültür ve sosyal bir evre olmamakla birlikte, başlı başına bir esnaflık yapısı ve yaşam kriterlerinin birleştiği yapıdır. Sevgi, Dostluk ve Hoşgörünün Merkezi Olan Ahilik’i, İdrak Etmeli ve Yaşamalıyız” dedi.

Ahiliğin zenginliğe değil, israfa, şımarıklığa, tembelliğe ve miskinliğe karşı olduğu belirten İl Başkanı Günnar şunları söyledi:

“Ahilik anlayışında, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit muamele yapılmıştır. Ahilikte çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak bir ahlak kuralıdır. Her ahinin muhakkak bir mesleği olması ve meslek ahlakına haiz olması gerekir. Ahiler yeniliğe açık insanlar olup, halka sanat, meslek ve genel bilgiler öğretmek için var güçleriyle çalışırlar. Ahiler bu değerlere sahip birer sanatkârlar olmakla beraber, ortak toplumsal değerleri yaşatmayı hedefleyen gruplardır.

Bu örgütün varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirebilmiş olması, onun temel özelliklerinin iyi analiz etmemizi gerektirir. Ahilik teşkilatının bu bağlamda analiz edilmesi kültürümüzün anlaşılmasını ve oluşturulacak yeni sosyal kurumlara ışık tutacaktır. Ahilik, yalnızca bir meslek örgütlenmesini değil, günümüzde de kabul edilen evrensel değerleri benimsemiş bir dünya görüşünü yansıtmaktadır. Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öngörür. Çalışmak ve alın teri ile kazanmak bir ahlak kuralıdır. Bu duygularla her yıl kutlanmakta olan tüm çalışan esnafımızın Ahilik Haftasını candan kutlar, hayırlı, bol kazançlar dilerim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler