Ali Özbak diyor ki

Ali Özbak, "emekli ve çalışanalara müjde" başlıklı yazıyı kaleme aldı.İşte Ali Özbak'ın kaleminden emekli ve çalışanlara müjde!Emekli Ve Çalışanlara Müjde(!) Gözlük camlarımı değiştirmen gerekiyordu. O nedenle Suat Optik'e uğradım. Arzu hanım, TC kimlik n

Ali Özbak diyor ki

Ali Özbak, "emekli ve çalışanalara müjde" başlıklı yazıyı kaleme aldı.

İşte Ali Özbak'ın kaleminden emekli ve çalışanlara müjde!

Emekli Ve Çalışanlara Müjde(!)

Gözlük camlarımı değiştirmen gerekiyordu.
O nedenle Suat Optik'e uğradım.
Arzu hanım, TC kimlik numaramı “Bilgisayara girdi” ve gerekli zamanımın dolmasına bir yıl daha var diye söyledi!
Suat Şen'e bu nasıl olur diye sordum? Ben, son camları alalı iki yılın dolduğunu, düşünüyorum!
Suat Şen, o süre iki yıldan üç yıla çıktı, cevabını verdi.
Ne zaman çıkmış?
Şen, 28 Ağustos 2008 tarih ve 26981 sayılı “Sosyal Güvenlik Kurumu” ile ilgili çıkarılan yönetmelikle. Önce emeklilere, sonra da çalışanlara uygulandı. Ve ilave de etti. Çerçeveyi de 40 YTL den, 30 YTL yede indirdiler.
Bende, bunun uygun olduğunu söyledim. Ama indirimi az yaptılar. Yarı yarıya yapmalıydılar! Hatta kaldırabilirlerdi de!
Neden mi?
Eee… Bu ülkede fert başına düşen Milli gelir; bir gecede 5800 dolar seviyesinden, 9200 dolar seviyesine çıkmadı mı?
Bundan da en büyük payı, sabit gelirliler alda ya(!)
Nasıl mı?
Örneğin: 2002 de yaklaşık 700 YTL emekli maaşı alan, bugün ise yaklaşık 1050 YTL almaktadır. 5 yıllık, kümülatif artış %50. Payın, büyüklüğü(!) görülmüyor mu?

*
Aslında “Sosyal Güvenlik Şemsiyesi” altında olanların; iki yılda bir 40 YTL çerçeve ve 8 YTL cam parası alması yerine, üç yılda bir 30 YTL çerçeve ve 8 YTL cam parası alması, fazla bir şeyi değiştirmez! Zaten bu fiyatlara da “Ne çerçeve ve ne de cam” var?
Burada esas olan ise devleti yönetenlerin yığınlarca insanla “Alay edercesine” bir tavır sergilemesi ve ayrıca bu insanların “Moral değerlerini” hiçe saymasıdır!
Eğer, bu hesaplama devletin “Bu kadar yolsuzlukla” boşalan trilyon bidonlarını dolduracaksa; o zaman kaldırın tamamını da hiç boş bidon kalmasın! Nasıl olmazsa bu şemsiye altındakiler “Devamlı, iç yanmasına” alışmışlardır… Zaten bu ve bu gibi yardımlar, onların yangınını söndürmede etkili olmuyor ki?
Burada bir noktanın da altını çizmeden geçemeyeceğim!
İktidar, böyle bir 'Yönetmeliği' yürürlüğe koyarken; ana muhalefet ve mecliste temsil edilen diğer partiler, acaba “Ne işle” meşguldürler?
Herhalde, onların oya ihtiyaçları yok!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler