Akçaabat'ta Dolandırıcılık

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Metin Koç, kendisini telefonda polis olarak tanıtan bir kişiye, toplam 13 bin 850 telefon kontörü yükleyebileceği şifreler verdiğini, dolandırıldığını anlayınca da savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu iddia etti.Koç, yaptığı

Akçaabat'ta Dolandırıcılık

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Metin Koç, kendisini telefonda polis olarak tanıtan bir kişiye, toplam 13 bin 850 telefon kontörü yükleyebileceği şifreler verdiğini, dolandırıldığını anlayınca da savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu iddia etti.

Koç, yaptığı açıklamada, İstanbul'da ikamet ettiğini, memleketi Akçaabat'a tatilini geçirmek amacıyla geldiğini belirterek, ''Cep telefonumu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişiye, toplam 13 bin 850 telefon kontörü yükleyebileceği şifreleri verdim'' dedi.

Tanımadığı kişinin telefonda kendisine ''Ankara Çankaya Polis Merkezinde görevliyim. Telefon hattından yedek bir kart çıkarmışlar, bununla da bazı polislere suç unsuru teşkil eden mesajlar çekmişler. Bu polisleri tanıyorum, kendilerini tek tek ararsam senden şikayetçi olmazlar. Ama bunun için bana kontör göndermen gerek'' dediğini iddia eden Koç, şöyle devam etti:

''Ben de buna inanarak çeşitli kontör bayilerinden aldığım 53 adet 250'lik ve 6 adet 100'lük kontör kartlarının şifrelerini kendisine tek tek söyledim. Yaklaşık 3-4 saat görüşmemiz oldu. Kendisine şifreleri söyledikten sonra kapattığı telefonunu açmamasından şüphelenerek dolandırıldığımı anladım.''

Parası yetmeyince kontörleri kredi kartıyla aldığını dile getiren Koç, ''Kontörlere bin 850 YTL civarında masraf yaptım. Böyle bir dolandırıcılık örneğini ilk kez gördüm. Umarım kim olduğu tespit edilir ve gerekli cezayı alır'' diye konuştu. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel