Akçaabat OSB’ye ödenek

İlçemiz Şinik Beldesi'ndeki Eşek Meydanı mevkiinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için istimlakta kullanılacak olan 6 trilyon lira (6 milyon YTL) Bakanlar Kurulu'nda onaylandı, 2 trilyon lira ise yolda. Şinik Belediye Başkanı Ahmet Maru

Akçaabat OSB’ye ödenek
İlçemiz Şinik Beldesi'ndeki Eşek Meydanı mevkiinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için istimlakta kullanılacak olan 6 trilyon lira (6 milyon YTL) Bakanlar Kurulu'nda onaylandı, 2 trilyon lira ise yolda. Şinik Belediye Başkanı Ahmet Marufoğlu, "OSB'nin altyapısı ve yoluyla birlikte 2009'un sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bir süredir Ankara'da olduğunu belirten Marufoğlu, Akçaabat OSB'de yaşanan gelişmelerden son derece büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Marufoğlu, OSB'nin istimlâkinde kullanılmak üzere 6 milyon YTL'nin Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını belirterek, "Bu 6 milyon YTL Maliye Bakanlığı'nca, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na aktarılıp, Trabzon'a gönderilecek. Bu ödeneği Aralık ayı başına kadar harcayabilirsek Maliye Bakanı'mızdan 2 milyon YTL'nin daha sözünü aldık. Ayrıca OSB'ye çıkacak yolun etüdü için de 500 bin YTL 15 Eylül'de, 500 bin YTL de Ekim ayında Akçaabat Kaymakamlığı'na aktarılacak ve ihale edilecek. Şu anda OSB'nin yol, diğer altyapı ve istimlakı için gereken toplam tutar 16 milyon YTL. Biz 2008 yılı sonuna kadar 11 milyon YTL'sini temin etmiş olacağız. Böylece 2009 yılı sonuna kadar OSB'nin tamamı olmasa da yüzde 75-80'ini bitirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Marufoğlu, OSB'nin Şinik Beldesi'nin kurtuluşu olacağını da belirterek, "OSB'nin katkısı sadece Şinik'e değil, Akçaabat'a ve Trabzon'a da olacaktır. Üçüncü OSB'nin de kurulmasıyla Trabzonlu iş adamları için teşvikten 5 yıl daha faydalanma imkanı doğacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel