Akçaabat fırsatı kaçıracak mı?

Trabzon'un Araklı ilçesinden olan İş Adamı Selami Sarı, Akçaabat'ta Dünyaca ünlü kadın giyim markası “Herry” ürünlerinin üretileceği   Fabrika açmak istiyor, ancak Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Tekel binasına başka taliplerinde olduğunu öne sürü

Akçaabat fırsatı kaçıracak mı?

Trabzon'un Araklı ilçesinden olan İş Adamı Selami Sarı, Akçaabat'ta Dünyaca ünlü kadın giyim markası “Herry” ürünlerinin üretileceği   Fabrika açmak istiyor, ancak Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Tekel binasına başka taliplerinde olduğunu öne sürüyor.

Trabzonlu İş Adamı Selami Sarı, sahibi olduğu ve  dünya çapında üne kavuşan “Herry” bayan giyim markasının  ürünlerinin dikiminin yapılacağı  Tekstil fabrikası için Akçaabat'ta bulunan Tekel binasını istiyor.

Bakan Özak'ın önerisiyle Karabük'de açmayı planladığı tekstil fabrikasını burada açmaktan vazgeçerek, Trabzon'a yönlendiren İşadamı Selami Sarı ,Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in ilk etapta olaya sıcak bakmaması ve çeşitli mazeretler öne sürmesi nedeniyle fabrikanın Akçaabatta yapılması tehlikeye girdi.

8 yıldır atıl halde duran Tekel binasını, bir tekstil fabrikası olarak hayata geçirmeyi planlayan işadamı Sarı burada ilk  etapta 250 ,tam kapasiteye ulaştığında ise  800 kişiye iş istihdamı sağlayacak.

 

 “Akçaabat'taki Tekel binasının restarosyonu ve fabrikaya dönüştürülmesi için,, makine yatırımıyla birlikte yaklaşık 4 milyon Liralık bir ödenek ayıran  Trabzonlu işadamı Selami Sarı Akçaabat Belediye başkanı  Türkmen'in anlaşılmaz ve uzlaşmaya yanaşmayan  tutumu nedeniyle ,fabrikayı Karabük'e taşıyabilir

 

 İşadamı Sarı , ilk etapta Herry ürünlerinin yüzde 40'ının üretileceği bu fabrikayı Karabük'e açmayı planladığını belirterek “Ancak bakanımız sayın Faruk Özak benden Trabzon'a yatırım yapmamı istedi. Bende Fabrika için uygun yer aradım. Merkezde bir yer arıyoruz.  Akçaabat'taki Tekel binası bize merkezde olduğu için uygun. Fabrika da tamamına yakını  bayanlar çalışacağı için sanayi bölgelerine gitmeyi istemiyoruz. Çünkü bazen üç vardiya toplam 24 saat çalışabiliriz. 

 

Fabrika da kente zarar verecek çevre kirliliği yaratacak bir çalışma olmayacak.

 

Bizim şuanda 12 ayrı ülkede mağazalarımız var. Ayrıca mağazamız olmayan ülkelere de satış yapıyoruz.Ben başarısız olacağım bir işe de girmem.Tekel binasını fabrika ya dönüştürmek için 4 milyon TL yatırım yapacağız. Yurt dışından son model ve son teknoloji  akıllı makineler getireceğiz. Bu makineler insan hatasını sıfıra indiriyor.

 

Bakın burada başka ürün üretmeyeceğiz. Sattığımız “Herry” Markasının  yüzde  40'ını burada üreteceğiz diyorum.Bunun ne anlama geldiğini sanırım anlamışsınızdır. Türkiye ve Dünyadaki mağazalarımızda satış olduğunu sürece ve  tüm mağazalarımızı kapatmadığımız sürece üretimin yüzde 40'ını burada yapacağımız için  burası sürekli çalışacak.'dedi

 

 İşadamı Sarı Belediyenin sorun çıkarmayı sürdürmesi ve fabrikaya sıcak bakmaması halinde Fabrikayı Karabük'e kurabileceklerini de sözlerine ekleyerek “ Karabük Belediyesinden davet aldım.Karabük Belediyesi hem yer gösterdi hem de  harcanan elektrik'in parasını karşılamayı taahhüt etti.  Bana bakanımız Özak fabrikayı Trabzon'da yap dedi. Bende Fabrikayı memleketimde yapmak istiyorum. Ancak Akçaabat ta sorun yaşarsak fabrikayı Karabük'te kurabiliriz.Ama benim gönlüm bu fabrikanın memleketimde kurulmasından yana.Bunun için bende fedakarlık yaparım Ama Akçaabat belediyesini yanımızda göremezsek yapabileceğimiz fazlaca da bir şey yok.Akçaabat Belediyesi hem bu gün hem de fabrika faaliyetteyken bizim yanımızda olmalı. Burada ilk etapta 250 tam kapasiteye geçildiğinde ise 800 kişiye iş imkanı sağlayacağız

 

TÜRKMEN "TEKEL BİNASI DEĞERLİ"

Başkan Şefik Türkmen 8 yıldır atıl halde bulunan Akçaabat Tekel binasının Akçaabat'ın en değerli yeri olduğunu belirterek” Burası çok değerli bir yer. Hemen merkezde. Burayı Selami beyden hariç başkaları da istiyor. Meclis üyesi arkadaşlarımızla oturup görüşeceğiz. Burada Heryy markasının üretimini yapacağız diyorsunuz ,ancak burayı bizden isteyen size ait başka bir  şirket .Meclis üyesi arkadaşlarla bir araya gelip görüşeceğiz. Burayı başkaları da istiyor.Bizde buna göre karar vereceğiz. Yasaları biliyorsunuz. Yasalar ne derse onu yapmak prosedürleri yerine getirmek zorundayız.Bize gelen teklifleri değerlendirip kararı bildireceğiz. Tüm mevzuatları yerine getirmeliyiz.   

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler