Ak Parti Trabzon'da temayül yoklaması yapıldı

14 yeni büyükşehirde ve ilçelerinde temayül yoklamalarını bugün gerçekleştiren AK Parti, tüm büyükşehirlerde teşkilatın görüşünü aldı.Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Ord

Ak Parti Trabzon'da temayül yoklaması yapıldı

14 yeni büyükşehirde ve ilçelerinde temayül yoklamalarını bugün gerçekleştiren AK Parti, tüm büyükşehirlerde teşkilatın görüşünü aldı.

Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Ordu illeri ile ilçelerinde teşkilat sandık başına gitti.

SON TEMAYÜL 51 İLDE OLACAK 

AK Parti’de temayül yoklamasının üçüncü ve son aşaması ise 16-17 Kasım’da kalan 51 il ve ilçelerinde gerçekleştirilecek. Son sözü ise Başbakan Erdoğan ve kurmay heyeti söyleyecek. Üst komisyonun, hafta başında büyükşehirlerle ilgili kanaatlerini belirlemesi, 20-25-26 ve 27 Kasım tarihlerinde de toplanarak listeleri şekillendirmesi öngörülüyor.

6 BİN 100 BAŞVURU GELDİ

AK Parti’de 1 Kasım itibarıyla aday adaylığı başvuruları, il ve ilçe belediye başkanlıkları için dolmuştu. Verilen bilgilere göre bu süre içinde 6 bin 100 aday adayı başvuruda bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TRABZON'DA DURUM NE?

14 yeni büyükşehirde olduğunu gibi Trabzon'da da ak Parti teşkilatı sandık başına gitti. Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleşen temayül yoklamasına aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Saat 10.00'da başlayan temayül saat 15.00 itibari ile sona erdi. Partililer salonda kurulan 25 sandıkta oylarını kullandı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oy kullanmaya gelen vatandaşları kapıda karşıladı. Sıkışıklığı önlemek için vatandaşları sakin olmaları konusunda uyaran Gümrükçüoğlu daha sonra salona geçti. Başkan Gümrükçüoğlu temayül yoklamasında 25 nolu sandıkta oy kullandı.

Sandıkların açılması ile sonuçlar toplanıp Ak Parti genel merkezine gönderilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Genel merkezinde yapılacak değerlendirmenin ardından Trabzon'da kimlerin aday olup olmayacağına karar verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel