Ak Parti Trabzon’da son viraj

2014 Mart ayında yapılacak seçimler için Ak Parti Trabzon’da yapılan temayülün ardından hareketli günler yaşanıyor.Yerel seçimlere Büyükşehir Belediyesi olarak girecek Trabzon’da mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu cumartesi günü yapılan temayül yoklam

Ak Parti Trabzon’da son viraj

2014 Mart ayında yapılacak seçimler için Ak Parti Trabzon’da yapılan temayülün ardından hareketli günler yaşanıyor.

Yerel seçimlere Büyükşehir Belediyesi olarak girecek Trabzon’da mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu cumartesi günü yapılan temayül yoklamasında Ak Parti teşkilatlarının büyük çoğunluğunun oyunu aldı.

Bir diğer iddialı aday adayı ise Doç. Dr. Atakan Aksoy oldu. Aksoy,  Trabzon için ortaya çıkardığı birçok projeyle sakin bir aday adaylığı dönemi geçirmesine rağmen iddialı olduğunu gösterdi.

ORTAHİSAR KARIŞIK

Yeni kurulacak olan Ortahisar Belediyesi’nde ise AK Parti için durum  biraz daha karışık. Hem fazla aday adayı olması hem de yapılan temayül yoklamasında Ak Parti teşkilatlarının bir aday adayını öne çıkaramaması nedeniyle sıkıntılı bir süreç ortaya çıktı. 

TEMAYÜLDE ÖNE ÇIKAN 3 İSİM

Temayül yoklamasından büyük çoğunluğun oyunu alarak diğer aday adaylarına göre bir adım önde çıkan 3 isim var. Bu isimler Faruk Kanca, Ergin aydın ve Mehmet Çelik. Ancak bu adayları Fahrettin Aksoy’un büyük ölçüde zorlayabileceği belirtiliyor. Bu isimlerin yanında öyle bir isim var ki Ortahisar adaylığı için bir sürpriz olacaksa bu sürprizin , Belde Belediyesi olmasına rağmen kentsel dönüşüm başlatmış ve belediyecilik anlamında önemli tecrübesi olan Pelitli Belediye Başkan Ömer Kayıkçı olması bekleniyor.

Ak Parti Trabzon’da temayül sonuçları sandık başkanlarının raporları doğrultusunda Genel Merkeze gönderiliyor. Ak Parti’de bir önceki seçim döneminde yapılan temayülde ilk 3’e giren isimlerin yok sayıldığı düşünülürse yine son kararı başka Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ak Parti Genel Merkezi verecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel