Ailesi öldürdü, kümese gömdü

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, kaybolduğu ileri sürülen 16 yaşındaki Medine M. adlı genç kız, evinin bahçesinde gömülü olarak bulundu. Töre cinayetine kurban gitmesinden şüphelenilen genç kızın cesedi gömüldüğü yerden çıkarılırken, anne, baba ve daha önce

Ailesi öldürdü, kümese gömdü
Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, kaybolduğu ileri sürülen 16 yaşındaki Medine M. adlı genç kız, evinin bahçesinde gömülü olarak bulundu. Töre cinayetine kurban gitmesinden şüphelenilen genç kızın cesedi gömüldüğü yerden çıkarılırken, anne, baba ve daha önce kendisini dövdüğü gerekçesiyle polise şikayet ettiği dedesi polis tarafından gözaltına alındı.

AİLESİ ÖLDÜRDÜ, KÜMESE GÖMDÜ

Dün akşam 155 polis ihbar hattını arayan bir kişi, ailesi tarafından kaybolduğu ileri sürülen Medine M. adlı genç kızın, aile meclisinin aldığı karar doğrultusunda infaz edildiğini ve ardından evlerinin bahçesindeki tavuk kümesine gömüldüğünü söyledi. İhbarın ardından çalışma başlatan polis, ihbarcının Medine M.'nin resim kayıtlarda herhangi bir başvuru yapılmadığını ancak mahalle sakinleri fırıncılık yapan 9 çocuk sahibi A.M. ve İ. M. çiftinin 2'nci çocukları olan Medine'nin kaybolduğunu söylediklerini belirledi.

CESEDİ OTURUR VAZİYETTE BULUNDU

İhbarcının bahsettiği evin bahçesinde tavuk kümesinin de bulunmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'ndan arama kararı alan polis, üzeri betonla kaplanmış olan tavuk kümesinde kazı çalışması başlattı. Yaklaşık 4 saat süren ve 2 metre derinliğinde yapılan kazıda, genç kızın oturur vaziyette, boğazına eşarp sarılı haldeki çürümeye yüz tutmuş cesediyle karşılaşıldı. Genç kızın cesedi gömüldüğü yerden çıkarılarak ilk olarak Kahta Devlet Hastanesi morguna, ardından da kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

DEDESİNİ POLİSE ŞİKAYET ETMİŞ

Öte yandan, genç kızın yaklaşık 2 ay önce polise giderek dedesi F. M.'yi kendisini dövdüğü gerekçesiyle şikayet ettiği belirlendi. Erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle kendisini döverek şiddete maruz bıraktığını ileri süren Medine'nin şikayetinin ardından, dede F. M. hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.

AİLE GÖZALTINA ALINDI

Genç kızın erkeklerle dolaştığı iddiasıyla töre cinayetine kurban gittiğinden kuşkulanırken, polis ailenin yaşadığı ev ve bahçesinde uzun süre inceleme yapıp, delil aradı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmanın ardından polis, cinayetle ilgili olarak evde bulunan Medine M.'nin annesi, babası ve dedesi gözaltına aldı. 3 şüpheli sorgulanmak üzere Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel