Ağustos'taki Kar Şaşırttı

Yaklaşık 1700 rakımı bulunan Tiryal Dağı eteklerinde, bazı kurumuş ağaçların altında, güneş görmeyen yerlerde bulunan kar kümeleri, bölgeyi görmeye giden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Küresel değişim ve ısınmanın tüm dünyada etkisini sürdü

Ağustos'taki Kar Şaşırttı

Yaklaşık 1700 rakımı bulunan Tiryal Dağı eteklerinde, bazı kurumuş ağaçların altında, güneş görmeyen yerlerde bulunan kar kümeleri, bölgeyi görmeye giden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Küresel değişim ve ısınmanın tüm dünyada etkisini sürdürdüğü bugünlerde, özellikle Türkiye'deki bazı bölgelerde suya ve yağmura duyulan özlem, kar kütlelerinin önemini daha da artırıyor.

İrili ufaklı pek çok akarsuyu barındıran, yapılan ve yapılmakta olan barajlarıyla Doğu Karadeniz'in önemli su kaynaklarının yer aldığı Artvin'de, yavaş yavaş eriyen kar suları, akarsuların susuz kalmasını önlüyor.

Uzmanlar ayrıca, toprak altına inen yağmur ve kar sularının, yaklaşık 20-25 yıl sonra bulunduğu yöreden kaynak suyu olarak çıktığını belirtiyorlar. Bu da günümüzde var olan kaynak sularının, yaklaşık 20-25 yıl önce oluşmaya başladığını ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel