Ağasar Deresi temizlenecek

Yaklaşık 4 ay önce Şalpazarı ilçesini ziyaret eden ve Ağasar Deresi’ndeki kirliliğe tepki gösteren Vali Kızılcık, kırsal alandaki çöplerin temizlenmesi için başlattığı çalışmada sona geldi.Çevre konusunda Türkiye’de bir ilk olacak şekilde Trabzon’da öneml

Ağasar Deresi temizlenecek

Yaklaşık 4 ay önce Şalpazarı ilçesini ziyaret eden ve Ağasar Deresi’ndeki kirliliğe tepki gösteren Vali Kızılcık, kırsal alandaki çöplerin temizlenmesi için başlattığı çalışmada sona geldi.

Çevre konusunda Türkiye’de bir ilk olacak şekilde Trabzon’da önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Köylerimize kadar giderek oralarda ev ev dolaşıp, eğitim faaliyetlerinde bulunarak derelerimizdeki kirliliği ve dere kenarlarındaki çaput gibi bağlanmış görüntüleri ortadan kaldırmak için projeler hazırladık. Türkiye’de bir ilki başararak, bu güne kadar şu ya da bu nedenle derelerimizde yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılması, en ücra köşedeki atıkların bir tanesinin dahi çevreye zarar vermemesi için ve bunların toplanabilmesi için 1 Milyon TL ayırdık. Ayrıca bu projeye destek amacıyla İŞKUR ile yaptığımız protokol çerçevesinde yaklaşık 500 Bin TL’lik proje ile de hem derelerin temizlenmesinde bizzat çalışacak gençlerin eğitilmesini sağladık hem de belirli oranda istihdama katkı sağladık. Trabzon’umuzu tamamen atıklardan arındıracağız. Trabzon’umuzun köylerini çöpten kurtaracak bu projelere start veriyoruz” dedi.

Öte yandan Vali Kızılcık, Şalpazarı’na 4 ay önce yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Bu tablo umursamazlığın bir sonucudur. Bu bizim ayıbımızdır. Son derece üzücüdür. Ben bu kadar yoğunlukta çöpü başka yerde görmedim. Yeşil bu kadar kirletilemezdi. Bir tarafta yemyeşil bir doğa, diğer tarafta çöp. Bu, devlet ve toplum olarak bizim ayıbımızdır. Bu, Karadeniz Bölgesi’nin ciddi bir sorunudur” diyerek üzüntüsünü dile getirmişti.

Şalpazarı Ağasar Deresi’nde 24 Mayıs Pazartesi günü saat 14.30’da yapılacak olan törenle projenin startı verilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel