9 yaşındaki kız 2. sergisini açtı

Babası doktor, annesi hemşire olan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Berfin Ulusoy, yaklaşık bir yılda yaptığı 49 resmi Ordu Tanıtım Kulübü'nde (ORTAK) açtığı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Açılışını Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile birlikte

9 yaşındaki kız 2. sergisini açtı
Babası doktor, annesi hemşire olan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Berfin Ulusoy, yaklaşık bir yılda yaptığı 49 resmi Ordu Tanıtım Kulübü'nde (ORTAK) açtığı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Açılışını Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile birlikte minik Berfin'in yaptığı resim sergisi, görenlerin büyük beğenisini kazandı. Sergisinde manzara ve deniz resimlerine ağırlık veren Berfin'in, resimlerinin daha şimdiden birkaç tanesinin satıldığı öğrenildi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Berfin'in böyle bir yeteneğe sahip olmasının çok önemli bir şey olduğunu söyledi.

Berfin'in bu yeteneğini geliştirerek Türkiye'nin önemli ressamları arasına gireceğine inandığını belirten Torun, "9 yaşında ikinci kişisel resim sergisini açmak kolay bir iş değil.

Resimlere bakıldığında Berfin'in ne kadar yetenekli olduğu görülüyor" dedi.
En çok manzara resimleri yapmayı sevdiğini belirten Berfin ise, resim yaparken çok heyecanlandığını söyledi.

Resim yapmaktan oldukça mutluluk duyduğunu dile getiren Berfin, "Ana okulundan bu yana resim yapıyorum.

2. sınıfa geçtikten sonra da sergi açmaya başladım. Bu beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Resim öğretmeninin Berfin'i keşfederek yetiştirmek istediğini ifade eden anne Derya Ulusoy, "İlk sergisini Ünye'de açmıştı.

ORTAK'dan da böyle bir teklif gelince kıramadık. Şu an ressam olmayı düşünüyor. Bu konuda ona destek veriyoruz. Kararı kendi verecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel