80 yıllık serender ilgi odağı oldu

Karadeniz Bölgesi'nde genellikle yiyecek saklanması ve mısır kurutulması için kullanılan serenderler günümüzde dinlenme yerleri olarak da kullanılmaya başlandı. Yeşilyurt köyü Çatak mahallesinde bulunan 80 yıllık tarihi serender geçmişte yiyeceklerin sakl

80 yıllık serender ilgi odağı oldu
Karadeniz Bölgesi'nde genellikle yiyecek saklanması ve mısır kurutulması için kullanılan serenderler günümüzde dinlenme yerleri olarak da kullanılmaya başlandı.
Yeşilyurt köyü Çatak mahallesinde bulunan 80 yıllık tarihi serender geçmişte yiyeceklerin saklandığı bir oda olarak kullanılırken, bugünlerde ise dinlenme yeri olarak kullanılıyor.

Yeşilyurt Köyü muhtarı Mustafa Bekar, yaklaşık 5 yıl önce bir akrabasından aldığı 80 yıllık geçmişi olan serenderi evinin yanında bulunan araziye monte ederek bir dinlenme yeri oluşturduğunu söyledi. Eskiden yiyeceklerin saklandığı serenderde artık dinlenerek huzur bulduğunu kaydeden Bekar “Serenderi bulunduğu yerden söküp evimin yanına getirmem kolay olmadı ancak buna değdi.

Yorgun olduğum ve kafamı dinlemek istediğim zamanlarda kendimi buraya kapatıyorum. Serender'in etrafında bir takım düzenlemeler yaptım ve içini ev gibi döşedim" dedi.
Muhtar Mustafa Bekar, serenderi görenlerin ilgisini de çektiğini belirterek gelip içini gezenlerin olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel