64 Dağcı Zigana'da!

Dağcılık Federasyonu'nun geçtiğimiz yılki faaliyet programında bulunan ve yeterli kar olmadığı için 2009 yılına sarkan Kış Temel Eğitim Kampı, 5 Ocak'ta Zigana Dağı'nda başladı. Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu makam

64 Dağcı Zigana'da!

Dağcılık Federasyonu'nun geçtiğimiz yılki faaliyet programında bulunan ve yeterli kar olmadığı için 2009 yılına sarkan Kış Temel Eğitim Kampı, 5 Ocak'ta Zigana Dağı'nda başladı. Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret ederek bölgede yapılacak olan etkinlik hakkında bilgi sundu. Dağcılar, daha sonra Gümüşhane Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene katıldılar. Törenin ardından araçlarla Zigana Dağı'na çıkan 35 değişik ilden 64 sporcu ve 6 antrenör kış eğitimi çalışmalarına başladı.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, kış eğitim faaliyetinin 11 Ocak gününde sona ereceğini bildirdi. Karaca, faaliyet sonunda yapılacak olan teorik ve pratik sınavlarda başarılı olan sporcuların bir sonraki, kış gelişim eğitim çalışmalarına katılmaya hak kazanacaklarını bildirdi. Zigana Dağı'nın kış dağcılık merkezi açısından uygun bir alan olduğunu belirten Karaca, "Tamamen kış koşullarında gerçekleşecek eğitimde dağcılar çadırlarda geceleyecek, beslenmelerini ise çadır ortamında kendi

pişirdikleri yemeklerle sağlayacaklardır. Zigana'da en son etkinliği 1998 yılında yapmıştık. Şimdiki kış eğitiminin de faydalı olacağını düşünüyorum ve katılımcılara başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel