60 yıldır şimşir kaşık satıyor

Samsun’da 60 yıldır şimşir kaşık yapıp satan Muzaffer Dursun, ailesinin geçimini bu işten sağlıyor.İlkadım İlçesi, Reşadiye Mahallesi’nde ikamet eden ve şehrin işlek caddelerinde seyyar bir şekilde şimşir kaşık satan 69 yaşındaki Muzaffer Dursun, kaşığın

60 yıldır şimşir kaşık satıyor

Samsun’da 60 yıldır şimşir kaşık yapıp satan Muzaffer Dursun, ailesinin geçimini bu işten sağlıyor.

İlkadım İlçesi, Reşadiye Mahallesi’nde ikamet eden ve şehrin işlek caddelerinde seyyar bir şekilde şimşir kaşık satan 69 yaşındaki Muzaffer Dursun, kaşığın tanesini 14 liradan müşteriye sunuyor. Günlük ortalama 10 kaşık sattığını söyleyen Dursun dede, evinin giderlerini bu yolla karşıladığını belirtti. Daha 9 yaşındayken şimşir kaşık yapmayı oyun olarak gören ve sonrasında kendisine meslek edinen Dursun, sattığı kaşıklardan aldığı paralar ile hem evinin geçimini sağlarken hem de iki kızını ve iki oğlunu geleceğe hazırladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler