40 kasa hamsi imha edildi

Hamsilerin imha edilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü Koruma Kontrol Şube Müdürü Süleyman Dursun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın geçen sene hamsi avlanma konusunda kota getirdiğini belirterek, "Bu yıl bu biraz daha kapsamı gen

40 kasa hamsi imha edildi

Hamsilerin imha edilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü Koruma Kontrol Şube Müdürü Süleyman Dursun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın geçen sene hamsi avlanma konusunda kota getirdiğini belirterek, "Bu yıl bu biraz daha kapsamı genişletildi. Balıkçılar yeterince bu konuyla ilgilenmiyor. İlçemizde Yalıköy beldesi kooperatifi ile Ünye ilçe kooperatifi nakil belgesi düzenlemektedir.

İlçemizdeki limanda henüz bir nakil belgesi düzenlenememektedir. Jandarma yaptığı denetlemede balıkçının nakil belgesi olmadığını tespit etmiştir. 40 kasa hamsi nakil belgesi olmadan satışa sunulmak istenmiş ve yasal takibe uğradı. Hamsinin satış sürecinde kanlanmaya uğraması ve bozulma göstermesi nedeniyle alıcılar da ilgi göstermemiştir ve imha edilmesine karar verilmiştir" dedi.

Hamsi satıcısı Alim Karağit ise nakil belgesi alınması gerektiğini bilmediklerini ifade ederek, "Bize kimse bir şey söylemedi. Nakil kağıdının 10 YTL masrafı varmış. Biz neden 10 YTL masraf etmeyelim ki" diye konuştu.
Hamsi satıcısının satışa sunmak istediği hamsiler imha edilirken, şahsa 633 YTL para cezası kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel