20 YTL'ye Can Pazarı

Ağustos ayı başında Şanlıurfa'dan Ordu'ya fındık toplamak için giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu yaralanan iki kardeşin sol kolları kesildi.Edinilen bilgiye göre Ordu ilindeki fındık bahçelerinde çalışmak üzere Şanlıurfa'dan yola çıkan Yasin Temi

20 YTL'ye Can Pazarı

Ağustos ayı başında Şanlıurfa'dan Ordu'ya fındık toplamak için giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu yaralanan iki kardeşin sol kolları kesildi.

Edinilen bilgiye göre Ordu ilindeki fındık bahçelerinde çalışmak üzere Şanlıurfa'dan yola çıkan Yasin Temiz (43) yönetimindeki 63 HK 165 plakalı minibüs, 3 Ağustos 2007 tarihinde Tokat'ın Niksar ilçesi yakınlarındaki Şenköy mevkiine geldiği sırada minibüs takla atmıştı. Kazada içerisinde Karatepe ailesinden 6 bireyin bulunduğu toplam 17 kişi yaralanmıştı.

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 16 yaşındaki N.K. ile kardeşi 14 yaşındaki M.F.K., ağır yaralı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ortopedi servisine sevk edildi. Burada tedavi altına alınan iki kardeşin kaza sırasında sıkışan bacakları alçıya alınırken, sinirleri kopan sol kolları da yapılan ameliyatla kesildi.

Yaşadıkları olayın üzüntüsünü çeken N.K., "20 YTL için çalışmaya gidiyorduk. Tokat'a geldiğimizde kaza oldu. Kolumuz ve bacaklarımız sıkıştı. Kesilen koluma çok üzülüyorum" dedi.

İlköğretim öğrencisi M.F.K. ise çok kötü bir duruma düştüklerini belirterek, "20 YTL için canımızdan oluyorduk. Şimdi kollarımız kesildi. Çok üzülüyoruz" dedi.

Bu arada kaza yapan minibüste bulunan Karatepe ailesinden yaralı çocukların ablası Meryem Karatepe (22) ile ağabey Kasım Karatepe (23) kazayı hafif sıyrıklarla atlattıktan sonra kardeşlerinin hastanedeki bakımlarını üstlendi.

Abla Meryem Karatepe, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde oturduklarını, iş imkanları olmadığı için yılın belirli dönemlerinde pancar, pamuk ve fındık toplamaya gittiklerini belirterek, "Her sene çalışmaya gidiyoruz. Ordu'ya giderken kaza geçirdik. Her iki kardeşimin sol kolları kesildi ve hayatları karardı" dedi.

Sürekli işleri olmadığından sosyal güvencelerinin de bulunmadığını kaydeden ağabey Karatepe, "Yeşil Kartımız var, hastane masrafını devlet karşılıyor ama kardeşlerimin hayatı karardı. Yetkililerden kardeşlerimin geleceği ve eğitimlerini tamamlamaları için protez kol taktırmalarını ve iş vermelerini istiyoruz" dedi.

Bu arada Karatepe ailesi bireylerinin, hastanedeki tedavilerinin tamamlanmasından sonra memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel