''137 Bin ton yaş çay aldık''

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 3. sürgün yaş çay alımları kapsamında şu ana kadar 137 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi. Yüce, yaptığı açıklamada, 15 Mayısta başladıkları 2009 yılı yaş çay alım kampanyası kapsamında, yaş çay alım programlarını fabrikal

''137 Bin ton yaş çay aldık''
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 3. sürgün yaş çay alımları kapsamında şu ana kadar 137 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi.

Yüce, yaptığı açıklamada, 15 Mayısta başladıkları 2009 yılı yaş çay alım kampanyası kapsamında, yaş çay alım programlarını fabrikalarının teorik kapasitelerine göre yaptıklarını ve her sürgünde 200 bin ton civarında olmak üzere sezon boyunca toplam 600 bin ton yaş çay almayı planladıklarını belirtti.

Bu kapsamda üreticilerden birinci sürgünde 203 bin ton, ikinci sürgünde ise 224 bin ton yaş çay aldıklarını ifade eden Yüce, yaklaşık 1,5 aydır da üçüncü sürgün alımlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Üçüncü sürgün yaş çay alımlarının da tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Yüce, ''Bu sürgünde de şu ana kadar 137 bin ton yaş çay aldık. Böylece sezon başından bu yana toplam satın aldığımız yaş çay 564 bin tona ulaştı. Üçüncü sürgün alımlarımızın bir hafta veya 10 gün kadar daha devam edeceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel