11. katta kurban kestiler

Borçka ilçesinde yaşayan emekli ilkokul öğretmeni Burhan Kırdar (60), AA muhabirine, sağlık sorunları nedeniyle Erzurum'da gittiği bir hastanedeki doktorun tavsiyesi üzerine dana etiyle beslenmeye başladığını söyledi.Sağlık sorunun düzelmesi üzerine, et i

11. katta kurban kestiler

Borçka ilçesinde yaşayan emekli ilkokul öğretmeni Burhan Kırdar (60), AA muhabirine, sağlık sorunları nedeniyle Erzurum'da gittiği bir hastanedeki doktorun tavsiyesi üzerine dana etiyle beslenmeye başladığını söyledi.

Sağlık sorunun düzelmesi üzerine, et ihtiyacını karşılamak için dana beslemeye karar verdiğini belirten Kırdar, ''Oturduğum bina sarp bir arazi üzerindeydi. Onun için burada ahır yapmaya alan yoktu. Ben de binanın terasına bir ahır yaptım'' dedi.

Yaklaşık 3 yıl önce buzağı aldığını ve terasındaki ahırda beslemeye başladığını bildiren Kırdar, ''Buzağıları kucağımda 11. kata çıkardım. Burada besledim büyüttüm. Birini Kurban Bayramı için sattım. Kurban kesmek isteyenler de inek aşağıya inemediği için mecburen hayvanı terasta kesti'' diye konuştu.

Kırdar'ın ineğini satın alan İbrahim Özer, Sabri Demiral, İlker Keskindal ve Naci Topuz ise ineği nasıl keseceklerini düşünmeye başladıklarını ifade ederek, ''İneği 11. kattan indiremediğimiz için burada kesmeye karar verdik. Bizim için farklı bir Kurban Bayramı oldu'' dediler.

Bu arada hayvanların yiyecek ve sularını taşımak için binanın üzerine teleferik sistemi kuran Kırdar, yaklaşık 100 kilo gelen kurbanın etlerini, 500 metre aşağıdaki ana yola teleferikle indirdi.

Burhan Kırdar, 11. kattaki ahırında, 4 koyun ve bir dana daha beslediğini, bu hayvanları da gelecek Kurban Bayramı'nda satmak istediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel