10 Dolar için doğa katliamı!

Rusya’nın Sochi kentinde bulunan liman sahasının genişletme çalışmaları kapsamında dolgu işlemleri başlatıldı. Liman dolgusunda kullanılan en uygun taş olan bazalt taşı Rusya’nın kendi rezervlerinde olmasına rağmen doğasını bozmamak için ihraç etme yolunu

10 Dolar için doğa katliamı!

Rusya’nın Sochi kentinde bulunan liman sahasının genişletme çalışmaları kapsamında dolgu işlemleri başlatıldı.

 Liman dolgusunda kullanılan en uygun taş olan bazalt taşı Rusya’nın kendi rezervlerinde olmasına rağmen doğasını bozmamak için ihraç etme yolunu seçti. Bunun için başta Trabzon olmak üzere birçok bölgeden bazalt taşı ihraç etmeye başladı. Bunlardan biri de Yomra İlçesi Dülbant mevkiindeki taşocakları. Anayol üzerinde tonlarca taş yüklü kamyon her gün taşıma yapıyor.  Tonlarca yük taşıyan kamyonlar tek gidiş gelişli yolda büyük tehlikelere neden oluyor.

ELLERİNDE 2 DOLAR KALIYOR

Yomra İlçesi, Oymalıtepe grup yolu üzerinde bulunan taş ocaklarından çıkartılan taş madenleri Rusya’ya ihraç ediliyor. Ton başına 10 dolar alan ihracatçının eline işlem sonrasında sadece 2 dolar kalıyor. 2 dolar için kendi doğamızı yok ettiğimizi belirten CHP Yomra İlçe Başkanı Hasan Ali Çuvalcı, “Güzelim yeşilliklerin arasını taşocağı yaptılar. Doğamız yok oluyor. Rusya kendi doğasını bozmamak için bizi kullanıyor. Biz de elimizle kendi bindiğimiz dalımızı kesiyoruz. 10 dolardan ellerine 2 dolar kalıyor, yazık günah. Bu güzelim doğa taşocakları yüzünden yok oluyor. Ayrıca tonlarca yük taşıyan kamyonlar yollarda tehlike yaratıyor. Kaç kez kaza oldu. Yükün ağırlığı yolların bozulmasına neden oluyor ” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel