Beşikdüzü’ndeki teleferiğin hizmete gireceği tarih belli oldu

Beşikdüzü’nde yılan hikayesine dönen teleferiğin hizmete girme tarihi belli oldu.

Beşikdüzü’ndeki teleferiğin hizmete gireceği tarih belli oldu

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde AK Partili Belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu zamanında yapımı başlatılan ve bitirildikten sonra da 4 yıldır atıl durumda olan Beşikdüzü Teleferiği ile alakalı nihayet beklenen haber geldi.

3. kez ihaleye çıkan teleferik özel bir firma tarafından 24 yıllığına kiralandı.

Konu hakkında yapılan açıklamada ““Bölge aynı zamanda ciddi turizm potansiyeline sahip. Karadeniz’de turizm anlamında bu teleferiğin çok önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Yıllık hedefimiz 500 bin kişiye ulaşmak, 10. yılımızda da 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hem yerli turistlere, hem de yabancı turistlere özel fiyat uygulamaları yapacağız. Ege ve Akdeniz’de bunu yaptık, başarılı olduk. Herkesin bu teleferiği kullanmasını sağlayacağız. Beşikdüzlülerin özel fiyatları olacak” ifadelerini kullanıldı.

Teleferik ile alakalı işlemlerin ve bakımının yapılarak çalışır hale gelmesini sağlayarak Mart ayının ortalarında hizmete alınmasının beklendiği belirtildi.

Yıllık müşteri hedefinin 500 bin olarak belirlendiği ve 10 yılda 1 milyon kişiye ulaşılmanın hedeflendiği de belirtildi.

Beşikdüzü Belediye başkanı Ramis zun ise “Sözleşmeleri imzaladık, iki ay gibi kısa bir süre içinde teleferik çalışmaya başlayacaktır. Tesisi Beşikdüzü’nün cazibe merkezi haline getireceğiz. Beşikdüzü’ne ve bölgeye hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber