BBP lideri Mustafa Destici asgari ücret zammı için rakam verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı için çarpıcı tahminde bulundu.

BBP lideri Mustafa Destici asgari ücret zammı için rakam verdi

Asgari ücrete yüzde 40-50 arasında zam beklediğini söyleyen Mustafa Destici, "İşçi sendikasının kırmızı çizgisi 7 bin 800'ler ama hükümet bunun üstünde bir rakamı düşünüyor" dedi. EYT'lilerle ilgili de konuşan Destici, "Yaşı dolduran, prim sayısını dolduranların hepsinin emekli edilmesinin doğru olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
7 milyonu aşkın işçinin merakla beklediği asgari ücret zammında geri sayım başlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin salı günü yapılacak olan üçüncü toplantıyı işaret etti. Salı günü müzakerelerde ulaşma beklediğini söyleyen Bakan Bilgin, "Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" diye konuştu.

ZAM TAHMİNİNİ AÇIKLADI
Gözler kritik toplantıya çevrilirken, Cumhur İttifakı'nın ortağı BBP lideri Mustafa Destici de katıldığı televizyon programında asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çözüm odaklı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Destici, agari ücrette yüzde 40 ile 50 arasında bir zam beklediğini söyledi.

"HÜKÜMET 7 BİN 800'ÜN ÜSTÜNÜ DÜŞÜNÜYOR"
Destici, "Hepsi uzlaşıya açık. İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikamızın 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında asgari ücrette artış meydana geleceğini düşünüyorum. Buna da hükümet, işçi kesimi ve işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

EYT ÇAĞRISI
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında da konuşan Destici, "8 Eylül 1999'dan önce işe başlayan herkesi kapsaması gerekir ki, kapsayacak. Yeni bir yaş sınırı getirilmesi gerekir, tahmin ediyorum ki, getirilmeyecek. Kadınlarda 5 bin, erkeklerde 5 bin 400. Devlet memurlarının tamamı emekliliği gelse de zaten emekli olmaz. Maaşlarında eksilme olmasını istemezler. Memur kesiminden, işçi olup da devlette çalışan kadrolu yüksek maaş alanlardan emekli olacaklarının çok olmadığını düşünüyorum. Yaşı dolduran, prim sayısını dolduranların hepsinin emekli edilmesinin doğru olduğuna inanıyorum" görüşünü paylaştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Eğer artış yüzde 40 oranında olursa asgari ücret 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45 oranında zam yapılırsa 7 bin 975 TL'ye, yüzde 50 oranında olur ise 8 bin 250 TL'ye çıkacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi