Haber61/Haber Servisi
Türkiye kapısını Gürcistan’a kontrollü bir şekilde tamamen açmasına karşın Gürcistan kapılarını önce Haziran 26 ardından da son olarak Ağustos ayına ertelediğini duyurdu.
Gürcistan makamlarınca yapılan açıklamada ülkeye yapılacak hava uçuşlarının açılma tarihini 1 Ağustos 2020 tarihine ertelediklerini ifade ettiler. Ayrıca karayolu içinde bu durumun söz konusu olacağı belirtiliyor.
Gürcistan’ın bu tutumu kapıların tamamen açılmasını bekleyen Gürcistan'da iş yapan işyeri olan ihracatçılarda iş adamlarında şok etkisi yarattı.
İhracatçılar Türk Dış İşleri Bakanlığı ile görüşerek elçilik kanalıyla mağduriyet yaşanmaması işlerinin başına gidebilmek, üstlendikleri inşaat taahhüt işleri ve projelerini yürütebilmek için girişimde bulundu.
Gürcistan’a Türkiye’den en fazla ihracat yapan 30 firma yetkilisinin girişine izin verilmesi talep edildi. Lakin bu talebe Gürcü yetlililer tarafından şartlı olarak kabul edildi.
30 firma yetkilisi eskort eşliğinde kapıdan alındıktan sonra 14 gün belirlenen otelde karantina da kalacak olmaları şartı ile Gürcistan'a girebilmeleri Türk tarafında tepkiyle karşılandı.
Ülkeler arası ‘Mütekabiliyet’ kurallarına aykırı olduğunu ifade eden ihracatçılar, Türk dış işlerinden girişimde bulunmalarını istedi.
Türk sınır kapısında son teknolojiyle donatılmış sistemlerle sağlık taraması yapılmasını öne süren Türk yetkililer, Gürcistan’ın bu şekildeki uygulamasına şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Gürcü tarafındada Gürcistan Devleti’nin bu kararına tepkiler artmaya başladı. Türk tarafında sağlık hizmeti görmek isteyen, ürün almak isteyenler alınan kararı ‘saçma’ bulduklarını duyurdular.
Tüm Yorumlar (16)
Yılmaz DURMUŞ
6 yıl önceGürcistan hükümeti nin, Türkiye tarafından yapılan açılış işlemlerini bir ay sonraya atmış olması Türk Ekonomisinden çok kendi ekonomilerini daha fazla olumsuz etkiler.
Mahmut Can
6 yıl önceBence devletimizin bunlarla iş yapmayı kesmesi lazım o zaman anlarlar saçma birşey yaptıklarını
Ahmet
6 yıl önceInsAllah hic acilmaz turkiye kemiren bi ulke gerek kadin gerek kumar ile yuvalar yikiliyir. Orada ne ticaret olabilir yani
Güllü
6 yıl önceInşAllah hic acilmaz zaten bugune kadar benim dualarım tuttu valla milletin yuvası yıkılıyor adamlar orda sevgili yapiyo burda karıları evde koca bekliyor inşAllah hiç acilmaz
Güllü
6 yıl önceInsallaaaahhhhhhh acilmazzzz
Memet
6 yıl önceGurci lerin büyle yapması bizlerden kaynaklanıyor bizler hop hop etik atlarını zaten biz Türk halkı olarak orda bir sinek kadar deyerimiz yok
halil
6 yıl önceBu gurculerin ekonomisinin tamamı turizm. Markete gitseniz urunlerin yarisi Türk malı diğer yarısı Rus mali, böylesine dışarıya bağımlıyken neye güvenerek almıyorlar kapıları anlamak zor, gurculer türkiyeye rahat rahat girebiliyor şu an ama türkler gurcistana giremiyor. Böyle giderse Gürcistanin ekonomisi çok daha kötüye gider net
Fakir
5 yıl önceKeşke hiç açılmasa da gurcüler sefalet cekse
eeesss
5 yıl önceadam karısını aldatmaya meyilliyse gürcistana gitmesine gerek yok. kadınlar biraz da karşı tarafı suçlamak yerine kendi kocalarına dönüp baksalar keşke.
REHBER
5 yıl öncehani açmadılar 1 ağustosta kapıları yine açılsın artık
Marıya
5 yıl önceMemet hiç öyle değil..kaçtane ceme var batumda sayi sana..turkiyede ayasofya müze olarak bırakmadılar..turkler gürcistan a istedi gibi yaşiyorla..yaaaaa
faradayfx
5 yıl önceGürcistan doğru bir karar almış tebrik ederim gürcü yönetimini.
Sabina Qocayev
5 yıl önceBeni göcusdan vedandaşyam neden öle diyorusus here göcusdanl kede namusun duşunör benim bakiş aşımn yalunş bu ben bud eşimin berebere ve alemin bu demek del budun göcusdan urusub ola yalınış
cüneyt
5 yıl öncearkadaşlar gürcistanın yeterli sağlık hastane yatakları ımkanları yok , bu tür karar almaları gayet doğal, yoksa felaketle sonuclanacak
Mine
5 yıl önceAçsınlar artik gürcistan sarp kapisi yeter nasil olsa pandemi bitmiyor nere kadar kapatacaklar????
misafir
5 yıl önceHayriye yetiş ne olursunuz kapiları açın gürcüstan neden acmıyor bi kızimız var olum cok seviyo kızımızda cok seviyo ikiside hastalandı kara sevdaya tutuldu ne olur açın