| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Bayburt Yayın tarihi: 12 Kasım 2025 10:51

Bayburt’ta dere yatakları taşkına karşı temizleniyor

Bayburt’ta taşkın risklerini azaltmak ve sel felaketlerini önlemek amacıyla dere yataklarında temizleme çalışmaları devam ediyor.

Bayburt’ta taşkın risklerini azaltmak ve sel felaketlerinin önüne geçmek amacıyla dere yataklarında temizleme çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Çatıksu köyündeki dere yatağı Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince temizlendi. Dere yatağında birikmiş moloz, taş ve doğal engellerin ortadan kaldırıldığı temizlik çalışmalarıyla su akışının düzenlenmesi sağlanarak, taşkın riskleri azaltıldı.

Dere yataklarının düzenli olarak temizlenmesinin, yerleşim alanlarının güvenliği ve tarımsal faaliyetlerin korunması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Çalışmalar, idari imkanlar doğrultusunda ekipler tarafından titizlikle yürütüldü.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!