Başkan Taflan'dan konut almak isteyenlere çağrı! "Konutu almadan önce iyi bir fiyat araştırması yaparak alsınlar."

Türkiye  Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut almak isteyen vatandaşlara verdiği müjdeler sonrası ev almak isteyenlerin kendilerine başvurmaya başladığını ancak fırsatçıların hemen harekete geçerek Erdoğan’ın açıklamasının ardından ev fiyatlarını artırdığına dikkat çekti.

Başkan Taflan'dan konut almak isteyenlere çağrı! "Konutu almadan önce iyi bir fiyat araştırması yaparak alsınlar."

Orta gelirliye yönelik sıfır konut kampanyasından sonra 2. el konut içinde düşük faizli bir kampanya hazırlığının olduğunun duyurulmasının ardından fırsatçılar yine boş durmadı. Bir gecede konutların fiyatları ciddi rakamlar karşılığında artırıldı. 

 Yaşanan bu olumsuz tablo karşısında harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilan sitelerinden 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren ilanların fiyatlarını isteyecek, fahiş olarak artırıldığı belirlenen konutlara kampanya desteği verilmeyeceğini açıkladı.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşlara düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasının ardından fırsatçıların ev fiyatlarını astronomik rakamlara yükseltmesi sektör temsilcilerini de isyan ettirdi.

Başkan-Taflan'dan-konut-almak-isteyenlere-çağrı!-Konutu-almadan-önce-iyi-bir-fiyat-araştırması-yaparak-alsınlar!-1

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye  Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan şu ifadelere yer verdi;

 “Bu fırsatçıların fiyatları yükseltmesi etik olmadığı gibi ne vicdana ne insanlığa sığar. Tüketicinin bu yaklaşımı konut almak isteyenlerin mağdur olmasına yol açmaktadır. Emlak sitelerine baktığımız zaman gün içinde birkaç kez fiyatı yukarı çıkarak güncelleme yapanlar var. Bu kampanya ile birlikte konut sektörünün hareketlenmesi beklenirken, fırsatçılar bir saat içinde fiyatları adeta iki katına çıkarttı. Yapılan zamlar bazı müteahhitler tarafından fırsatçılık olarak görüldü. Düne kadar gayrimenkullerini satmakta zorlanan bazı gayrimenkul sahiplerinin, bugün baktığımızda fiyatları yükselterek satmak çabası içindeler. Faizlerin düşmesine fırsat bilerek beklenenden de yüksek bir artış gösterdiğinde haksız ticari uygulamaya sebebiyet vermektedir. Gayrimenkul sahipleri artan fiyatlardan dolayı yeri geldi marketlere kızdı, yeri geldi kasaba, manava kızdı. Peki şimdi sormak lazım bu fırsatçılığı yapanlara gayrimenkul almak isteyenlerin kızmaya hakkı yok mu ? Herkes aynaya bakacak çuvaldızını ilk olarak kendisine batıracak. Bu şartlarda konut almak isteyenler veya yüksek kiralar karşısında kirada oturmak zorunda kalanlar ne yapsın parklarda sokaklarda mı yatsın kalksın ?, çadır mı kursunlar ? Gramajdan çalanda fiyatları arttıran bazı müteahhit ve bazı ev sahipleri de aynı zihniyettedir. Vatandaş bu kampanya karşılığında bankadan konut kredisi kullanacak ve en temel hakkı olan barınma ihtiyacını gidermiş olacak, fakat ger gör ki bazı hadsiz fırsatçı kişiler konut almak isteyen vatandaşın  bu kampanya karşılığında bankaya ödemeyecek olduğu farka göz diktiler. Bırakın insanlar konut sahibi olsunlar, bankalara  fazla faiz ödemiş olsalar  bazı insanlar  mutlumu olacak.   Bizler faiz indirimi piyasalara can verir diye düşünürken maalesef bazı art niyetli kişiler insanların canını almaya çalışıyorlar. Bu nedenle ev almak isteyen vatandaşlarımız almayı düşündükleri konutu almadan önce iyi bir fiyat araştırması yaparak alsınlar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber