Başkan Kara, MOBİAD ile projeleri görüştü

Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Vedat Muhcu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'yı ziyaret etti.

Başkan Kara, MOBİAD ile projeleri görüştü

Ziyarette, TESOB – MOBİAD ortaklığı ile yürütülecek olan ve turizm sektörüne yönelik ahşap hediyelik eşya üretiminin artırılmasının hedeflendiği "Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor" projesiyle ilgili istişarede bulunuldu.

TESOB Başkanı Metin Kara, MOBİAD ortaklığı ile hazırladıkları projenin Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmesine karar verildiğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde bu projemizi uygulamaya koyacağız. Trabzon'daki üretimi, istihdamı ve girişimciliği artıracak projemizden 15 – 29 yaş arasındaki 15 kadın, 15 erkek ve 5 engelli olmak üzere toplam 35 kişi yararlanacak. Amacımız katılımcıların makine teknolojileri alanında istihdam edilebilirliğini artırmak ve girişimci olabilmelerini sağlamak için, CNC ve lazer kesim makinesi üzerinden ahşap işlemeyi öğrenmeleri, turizm sektörüne yeni hediyelik eşya üretmek, mesleki ve uygulamalı eğitimler vermektir" dedi.

Kara, proje sayesinde turizm sektörüne yönelik ahşap hediyelik eşya üretiminde Trabzon'un payını artırmayı amaçladıklarını da vurguladı.

MOBİAD Başkanı Vedat Muhcu da TESOB ile böyle önemli bir projede işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, projenin Trabzon'a hayırlı olmasını diledi. Başkan Kara ve MOBİAD Başkanı Muhcu, ortak yürütülebilecek diğer projeler konusunda da istişarede bulundu.

Başkan Kara, MOBİAD ile projeleri görüştü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler