Başkan Genç, 100 yıldan beri özlem duyulan bağlantı yolunu açtı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Özbirlik Mahallesi’nde büyük bir kısmı sarp kayalıklardan geçen Karaağaçlı bağlantı yolunu hizmete açtı.

Başkan Genç, 100 yıldan beri özlem duyulan bağlantı yolunu açtı!

Başkan Genç, burada yaptığı konuşmada yol konusunda göreve geldiği andan itibaren Ortahisar’ın 87 mahallesindeki ana yolları ve bağlantı yollarını yüzde 95 oranında standartlara uygun hale getirdiğini ifade etti. Muhtarlarla her zaman işbirliği halinde olduklarını kaydeden Genç, “İki sene önce burada aynı camide Cuma namazımızı kılmıştık. O zaman muhtarımız ve kıymetli mahalle halkımız ısrarla bu yolun açılmasını talep ettiler. Zor ve çetrefil bir işti. Yaklaşık 1,5 km’lik bu yolu yapmak sadece Özbirlik Mahallemizin ara bağlantı yolundan öte; Dereli, Başkurt, Sevimli ve Kozluca’yı ilgilendiren bir konuydu. Orman Bölge Müdürlüğümüzün de desteğini aldık, buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla her zaman işbirliği halindeyiz. Göreve geldiğimiz andan itibaren muhtarlarımızla işbirliği çok güzel çalışmalar yaptık. Ben de Maçka’nın bir köyünde doğan birisi olarak buraların şartlarının ne kadar zor olduğunu biliyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren 87 mahallemizde hakikaten yol konusunda bu zorlu coğrafyada epeyce bir şeyler yaptık.” dedi.

Özbirlik (1)

“BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKIYORSUNUZ”

Ortahisarlıların daha güzel yollarda seyahat etmeyi hak ettiğine vurgu yapan Genç, şöyle konuştu: “Biz ‘Yol gerçekten medeniyettir’ şiarıyla bu işe bakıyoruz. Vatandaşlarımız daha güzel yollarda seyahat etmeyi hak ediyor dedik. Ve çok şükür, köylerimizin ana yollarını ve ara bağlantı yollarını yüzde 95 ve artı olarak standartlara uygun hale getirdik. Buradaki vatandaşlarımız sadece burada yaşamıyor, aynı zamanda vatanın bu topraklarına sahip çıkıyor. Ben işe bu gözle bakıyorum. Dedelerimizin emaneti olan bu topraklara sahip çıkan insanlara da sahip çıkmak bizim görevimizdir. O nedenle vatandaşlarımızın yolunu, suyunu, elektriğini temin etme konusunda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde güzel işlere imza attık. Allah daha güzel işlere imza atmayı da bize nasip etsin. Ne mutlu bana ki, Allah (C.C) hizmet etmeyi nasip etti. Burada yaptığımızın hizmetin karşılığında yapılan duanın ne anlama geldiğini bilerek bunu söylüyorum.”

Özbirlik (9)

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yolun açılması için yoğun gayret gösteren Özbirlik Mahalle Muhtarını öven Başkan Genç, şu ifadelere yer verdi: “Bu işler takipsiz olmuyor. Muhtarımız takipçi biri. Biz Trabzon’da birçok işle uğraşıyoruz. Zor işler bunlar. Bundan da müteessir değiliz. Takip noktasında benim bütün muhtarlarım duyarlı. Fen İşleri de takip etti. Ben tekrar bütün ekibimize sizler adına teşekkür ediyorum. Onlar bu emeği fiilen sahaya koyarak bu yolu yaptılar. Özbirliğimize ve bu bölgemize tekrar hayırlı, uğurlu olsun.”

Özbirlik (5)

“GEREKİRSE TÜNEL AÇARIZ”

Özbirlik Mahalle Muhtarı İsmet Yaşar Düğdü ise yaptığı konuşmada bağlantı yolunu açmanın köyün büyüklerinin hayali olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bugün bizim en mutlu günümüz, en neşeli günümüz. Bir hayalimiz vardı, 100 yıllık Karaağaçlı yolunu bağlamak. Dedelerimiz, babalarımız bu yolun hayaliyle rahmetli oldu. Biliyorduk ki, yol medeniyetti, uzakları yakın etmekti. Çimene, çiçeğe, yaylaya, obaya kavuşmaktı. Lâkin aşılmaz sarp kayalar vardı. Sonra Sayın Ahmet Metin Genç Başkanımızın ‘Gerekirse tünel yapar yine geçeriz’ sözüyle başladı. Rabbim kendilerinden razı olsun. Yine bu vesileyle Başkan Yardımcımız Sayın Coşkun Şahin Bey’e, Fen İşleri Yol Amiri Abdurrahman Öztürk Bey’e, Orman Bölge Müdürümüz Sayın Emin Yılmaz Bey’e teşekkür ediyorum. Maddi manevi desteklerini esirgemeyen kardeşlerimize ve mahalle sakinlerine en içten şükranlarımızı sunuyorum. Bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ortahisar Belediyemizin destekleriyle açtırmış olduğumuz mahallemiz için çok önem arz eden Ambara bağlantı yolumuzu kuru beton dökerek taçlandırdık.,. Bütün bu hizmetlerden dolayı bir dediğimizi iki etmeyen Başkanımız Ahmet Metin Genç’e bir kez daha huzurlarınızda teşekkür etmeyi borç bilirim.”

Özbirlik (4)

“MAHALLELERİMİZE ÇOK DEĞER VERDİK”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yaptığı konuşmada seferberlik anlayışıyla bütün vatandaşların hizmetine koştuklarına vurgu yaparak şu ifadeler yer verdi: “Yol, her şey demek. Bundan dolayı il genel meclisi üyesi olduğum dönemde de belediye başkan yardımcısı olduğum dönemde de kırsaldan gelen bir kardeşiniz olarak köylerimize, mahallelerimize çok değer verdik. Bu anlamda belediye başkanımıza, Orman Müdürlüğümüze ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Karadeniz’de zor coğrafyadayız ama bu coğrafyada yaşamak ve bu coğrafyayı yaşatmak isteyen siz değerli vatandaşlarımızın da seferberlik anlayışıyla hizmetindeyiz.”  

Törende hazır bulunan Kozluca Muhtarı Neşat Aydın ile Sevimli Muhtarı Gürsel Bayrak Başkan Genç’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber