Bakanlıktan esnafa müjde! Kredi karşılama oranı yükseltildi

Salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50'den yüzde 76'ya yükseltildi.

Bakanlıktan esnafa müjde! Kredi karşılama oranı yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2021 öncesinde salgın nedeniyle esnafa destek amacıyla kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı hakkında açıklama geldi.

"FAİZ KARŞILAMA ORANI YÜZDE 50'DEN YÜZDE 76'YA YÜKSELTİLDİ"
Bakanlığın resmi sayfasından yapılan paylaşımda, "Zorlu salgın döneminde esnafımıza destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50'den yüzde 76'ya yükseltildi" denildi.

"2, 6 MİLYAR TL'DEN FAZLA DESTEK SAĞLANDI"
Bakanlığın açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Böylece, 2021 öncesinde kullandırılmış olan yaklaşık 59,2 milyar TL'lik Hazine destekli krediler üzerindeki faiz artışı esnafa yansıtılmadı. Bu uygulama çerçevesinde esnafımıza ve sanatkârlarımıza bugüne kadar 2,6 milyar TL'den fazla destek sağlanmış olup, uygulama 2022 - 2024 döneminde de devam edecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi