Bakan Nebati:" Tarihi rekorların kırıldığı bir dönemdeyiz"

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyondaki ataleti kırdık. Müthiş bir ivme yakalamış durumdayız. Bütçedeki göstergeler dahil olmak üzere tüm makro göstergelerimizde tam bir iyileşme var. Tarihi rekorların kırıldığı bir dönemdeyiz" dedi.

Bakan Nebati:" Tarihi rekorların kırıldığı bir dönemdeyiz"

 EYT'lilerin kıdem tazminatları hakkında konuşan Nebati, "EYT'linin kıdem tazminatını biz karşılayacağız, EYT'linin kıdem tazminatını hesabına biz yatıracağız" ifadelerini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kıdem tazminatları hakkında önemli açıklamalar yaparak işverene sağlanacak kolaylıklardan bahsetti. Nebati, konut projeleri için bankalarla işbirliği içinde olduklarının altını çizerken "Enflasyondaki ataleti kırdık" dedi.

Bakan Nebati şunları kaydetti:"ENFLASYONDA ATALETİ KIRDIK"
"EYT'linin kıdem tazminatı biz karşılayacağız, EYT'linin kıdem tazminatını hesabına biz yatıracağız. Temel önceliğimiz, vatandaşlarımızın gelir sahibi olmasını sağlayacak politikaları uygulamak ve daha fazla üreterek vatandaşlarımıza yeni iş imkanları sunmaktır. Enflasyonda ataleti kırdık, müthiş bir ivme yakalamış durumdayız. Enflasyon hariç tüm makroekonomik göstergelerde tam bir iyileşme var."

"İKİNCİ EL KONUT İÇİN BANKALARLA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"
"Yeni Evim Kampanyası'nı yatırım için değil, barınma ihtiyacını karşılamak için yaptık. Konut fiyat artışları ile ilgili her türlü fiyatlama şu an elimizde. Önümüzdeki Pazartesi günü taleplere, ulaşıma bakacağız; ihtiyaç durumunda kredi miktarını artıracağız. İkinci el konutla ilgili talep var. Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir. İstismarlar görülüyor diye vatandaşın ihtiyacı olan işlemlerde engelleyici pozisyonda olamayız. İstismarları en aza indirmek gibi bir görevimiz var, gerekli tedbirleri aldık ve üzerine gideceğiz. Bu kampanyalar dışında da konut edinimini kolaylaştıracak adımlar atacağız.İkinci el konutla ilgili talep var. Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir."

İŞVERENE 36 AY VADE
"İşçi ve işveren arasında kıdem tazminatı için bir pazarlığa girişmesine gerek kalmayacak. Kıdem tazminatı direkt olarak işçinin hesabına yatacak. İşverene 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vade imkanı sunulacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem