Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın tatbikatına sert tepki: Ya geri adım atarlar ya da gereğini yaparız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Adalar'daki askeri tatbikatlarına ilişkin yaptığı açıklamada '"Ya Yunanistan geri adım atar ya da biz gereğini yaparız. Rüzgar eken fırtına biçer. Barışı istemiyorsan biz de gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın tatbikatına sert tepki: Ya geri adım atarlar ya da gereğini yaparız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, silahsızlandırılmış Adalarda tatbikat yapan Yunanistan'ın tutumunu eleştirdi.

"GEREKENİ YAPARIZ"
Çavuşoğlu, "Yunanistan olumsuz adımlar atıyor. Bizim buna karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Silahsızlandırılmış adaların ihlalinden Yunanistan'ın vazgeçmesi lazım. Yunanistan ya geri adım atar ya da biz gereğini yaparız" dedi.

"SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"
Çavuşoğlu konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine atıf yaparak, "Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın da 'Bir gece ansızın' demesi bu. Bize yönelik tehditlere sessiz kalmamız mümkün değil. Gereken adımı hem hukuki zeminde hem de sahada atmaya devam edeceğiz. Rüzgar eken fırtına biçer. Barışı istemiyorsan biz de gereğini yaparız, bir gece ansızın." açıklamalarında bulundu.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"
Erdoğan daha önce Yunanistan'ın adaları uluslararası hukuka aykırı şekilde silahlandırdığına dikkat çekerek, "Yunanistan'da iki üç isim var rahat durmuyorlar. Adalara getirilen silahlar uçaklar bir anlam ifade etmez. Bu iş yürek işidir. Bir gece ansızın gelebiliriz, hadlerini bilsinler" ifadelerini kulanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya