Bakan açıkladı! Anne babası yanında olmayan depremzede çocuklar ne olacak?

Bakan Yanık'tan depremden etkilenen refakatsiz çocuklarla ilgili açıklama: "Endişeye mahal yok, kurumlarımızı hazırladık"

Bakan açıkladı! Anne babası yanında olmayan depremzede çocuklar ne olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet bölgesinde depremden etkilenen refakatsiz çocuklarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yanık, "Takiplerini yapıyoruz. Bunun dışında yine refakatsiz çocuklar söz konusu olursa onları da yerleştireceğimiz kurumlarımızı hazırladık, ilgili görevlendirmeyi yaptık. Endişeye mahal yok." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Bakan Yanık, depremden etkilenen refakatsiz çocuklarla ilgili açıklama yaptı.

"HIZLI BİÇİMDE TEDBİRLERİ ALDIK"

Bakan Yanık, "Çocuklarımız da dahil kurum bakımında olan vatandaşlarımız, sakinlerimizle alakalı hızlı bir biçimde tedbirleri aldık. Riskli bölgelerde olan vatandaşlarımız, çocuklar, yaşlılar, engelliler dahil güvenli bölgelere naklettik, gerekli destekleri sağlamak için çalışmaları yapıyoruz" dedi.

"TAKİPLERİNİ YAPIYORUZ"

Yanık, çocuklarla alakalı gerek kurum bakımında olan gerek göçük altından çıkan refakatsiz çocuklarla ilgili de gerekli tedbirleri alıp, yerleştirmelerini yaptıklarını belirterek, "Takiplerini yapıyoruz. Bunun dışında yine refakatsiz çocuklar söz konusu olursa onları da yerleştireceğimiz kurumlarımızı hazırladık, ilgili görevlendirmeyi yaptık. Endişeye mahal yok. Refakatsiz tedavi gören çocuklarla alakalı 'yakınıyım, ailesiyim' diyen kimseye teslim edilmemesi konusunda da Sağlık Bakanlığı ile koordinasyonumuz var." ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI MERKEZİ NUMARALARI PAYLAŞILDI

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da "Afet bölgelerinde aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklarımız için bir çağrı merkezi kurduk. Vatandaşlarımız aşağıdaki numaralar üzerinden çağrı merkezimizle irtibata geçebilirler." denilerek, çağrı merkezi numaraları paylaşıldı.

Bakan açıkladı! Anne babası yanında olmayan depremzede çocuklar ne olacak?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler