Avrupa'dan deprem bölgesine 1,5 milyar euroya varan yatırım

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere 1,5 milyar euroya varan yatırımlar yapmayı planlıyor.

Avrupa'dan deprem bölgesine 1,5 milyar euroya varan yatırım

EBRD, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere, 2 yılda 1,5 milyar euroya varan yatırım yapmayı planlıyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) desteği, depremlerden doğrudan etkilenen işletmeler ve bireyler için yerel bankalara verilen 600 milyon euroluk kredi limitlerinin yanı sıra bölgedeki iyileştirme ve yeniden inşa çabalarına katılan şirketlere özel sektörün rolünü güçlendiren yeni kredileri içerecek.

Avrupa'dan deprem bölgesine 1,5 milyar euroya varan yatırım

EBRD ayrıca, Hatay ve Gaziantep gibi kentlerde belediyelerle güçlü iş birliği geçmişine dayanarak, etkilenen şehirlerde sürdürülebilir altyapının yeniden inşasını destekleyecek. Ayrıca fonları, demir yolu ağının yeniden inşasına odaklayacak.

EBRD, Türkiye'ye 2009 yılından bu yana yaklaşık 17 milyar euroluk yatırım yaptı. Banka, 2022 yılında Türkiye'de 1,6 milyar euroluk yatırıma imza attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi