Asgari ücrette 3. toplantı öncesi Bakan Bilgin'den açıklama

Asgari ücrette 3. toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette 3. toplantı öncesi Bakan Bilgin'den açıklama

 Belirlenecek rakamla hem işçilerin beklentilerini hem de işverenlerin beklentisinin karşılanabileceğini ümit ettiğini belirten Bilgin, çalışanların daha fazla beklentileri olduğunu söyledi.Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette 3. toplantı yarın çözülüyor...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın rakamı belirlemesi ve milyonlarca kişiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi duyurması bekleniyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3. toplantıda uzlaşmaya varılacağını dile getirdiğini hatırlattı.Bilgin, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına ilişkin, "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz." dedi.

"ÜMİT EDİYORUM BEKLENTİYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLURUZ"
Bilgin, bir gazetecinin yeni asgari ücretle ilgili sorusunu, "Yarın Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı var. Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz." diye cevapladı.

"ÇALIŞANLARIN DAHA FAZLA BEKLENTİSİ VAR"
"Esnafın yaklaşımı nasıl?" sorusu üzerine Bakan Bilgin, "Yanında eleman çalıştıran esnaflara da sordum, doğrudan doğruya çalışan gençlere de sordum. Tabii ki çalışanların daha fazla beklentileri var, esnaf da 'ödeyebileceğimiz bir şey yapın ki biz de ödeyebilelim, iş yerimiz açık kalsın' diyorlar. Daha çok tabii biz burada, bugünkü enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği, rahat nefes alabileceği, enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi