Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İkinci toplantı sona erdi

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı sona erdi.

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İkinci toplantı sona erdi

Bunla birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 2 saat 40 dakikada tamamladı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak "Değerlendirmemizi yapıp, açıklamayı yarın yapacağız.

Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi, bir kısmını da alacağız. Rakam gelmedi. Son toplantıda inşallah gelir, gelmez de sizlerle paylaşacağız" dedi.Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı. Bugün ikinci toplantısını yapan komisyonda işveren heyetine Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yaptı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son olarak 7 Aralık tarihinde bir araya gelmişti.

İLK AÇIKLAMALAR 

İkincisi gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sona erdi. TİSK ve Türk-İş'ten ilk açıklama geldi.Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç: "Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği bu yıl masada, talebimizi yeniledik."

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak: "Rakam konuşulmadı, artık herhalde son toplantıda konuşuruz. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakam konuşulacakatır. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi bir kısmını alacağız. Son toplantıda inşallah rakam gelir, gelir gelmez de paylaşacağız. Değerlendirmeyi kendi yönetim kurulumuzla, TÜRK İŞ yönetimi ile yarın sabah değerlendirip, kamuoyuna yarın açıklama yapacağız.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI İÇİN TARİH BELİRLEDİNİZ Mİ?

Şu anda tarih belirleyemedik, sunuların gelmesini bekleyeceğiz, muhtemelen önümüzdeki haftaya sarkar diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler