Artvin'de eğitime kar engeli

Arhavi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle Arhavi ilçesinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği, hava koşullarının uygun olması durumunda yarın ders başı yapılma

Artvin'de eğitime kar engeli


Arhavi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle Arhavi ilçesinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği, hava koşullarının uygun olması durumunda yarın ders başı yapılması planlandığı kaydedildi.

 

Meteoroloji yetkilileri, şehir merkezinde kar kalınlığının 23 santimetreye ulaştığını, hava sıcaklığının ise -3 derece ölçüldüğünü belirterek, bölgede kar yağışının Perşembe gününe kadar sürmesinin beklendiği bildirdiler.

 

Alınan bilgiye göre, Artvin Merkez'de 28, Ardanuç'ta 13, Arhavi'de 24, Şavşat'ta 31, Yusufeli'nde 26,  Borçka'da 36, Hopa'da 1 olmak üzere toplam 159 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Hopa-Cankurtaran geçidinde, küçük araçlara zincirle çift taraflı geçiş verilirken, büyük araçların geçişine izin verilmiyor.

 

Şavşat-Ardahan karayolu ise önceki gün yağan kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.Söz konusu yolların ulaşıma açılması için Artvin Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kentte, kar yağışı nedeniyle haberleşme ve enerji nakil hatlarında problem

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel