Artvin Şavşat’ta Nalan Kaya için yürüyüş düzenlendi

Şavşat’ta zihinsel engelli kızına yönelik istismar iddiası sonrası hayatını kaybeden Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Yürüyüşte şiddete karşı mesaj verildi.
Artvin Şavşat’ta Nalan Kaya için yürüyüş düzenlendi

Artvin’in Şavşat ilçesinde, zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Vatandaşlar ilçe merkezinde toplandı

Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan katılımcılar, Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı.

Marketinin önüne çiçek bırakıldı

Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüdü. Vatandaşlar, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.

“Şiddete karşı bir aradayız”

Grup adına konuşan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, "5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin" dedi.

Şiddete dikkat çekildi

Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi. Katılımcılar, benzer olayların yaşanmaması için toplumsal duyarlılığın artırılması çağrısında bulundu.

kizinin-istismar-sikayeti-icin-gittigi-emniyette-hayatini-kaybden-anne-icin-savsat-tek-yurek-oldukizinin-istismar-sikayeti-icin-gittigi-emniyette-hayatini-kaybden-anne-icin-savsat-tek-yurek-oldukizinin-istismar-sikayeti-icin-gittigi-emniyette-hayatini-kaybden-anne-icin-savsat-tek-yurek-oldukizinin-istismar-sikayeti-icin-gittigi-emniyette-hayatini-kaybden-anne-icin-savsat-tek-yurek-oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.