Arabası olanlar dikkat! Araç muayene ücretlerine büyük zam geldi

Yeni yıla girilmesiyle birlikte birçok kalemde de zam gelmeye başladı.

Arabası olanlar dikkat! Araç muayene ücretlerine büyük zam geldi

TÜVTÜRK araç muayene ücretleri 2023 senesinde büyük bir fiyat artışı yaşadı. 2023 TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine yüzde 110 oranında zam geldi.Milyonlarca araç sahibinin merak ettiği '2023 yılı araç muayene ücretlerine' büyük zam geldi. Yeni yıla girilmesinin ardından birçok kaleme gelen zamdan araç muayenesi de nasibini buldu.

 Özel bir işletme olan Tüvtürk araç muayene ücretleri de bu oranda artış gösterdi. Uygulanan zam ile birlikte 2023 yılında araçlarını muayene noktalarına götürecek vatandaşlar artık %110'luk bir zam ile ödemelerini gerçekleştirecek.  Bu rakamla birlikte ücretlerdeki artış fırladı, vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi.

2023 YILI TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ
2022 yılında 507 TL olarak yapılan zorunlu muayene ücreti 2023 yılında 1.130,40 TL olarak görülüyor. Her araç için zorunlu olarak yaptırılması gereken bu işleme her yıl TÜVTÜRK tarafından bir ücret belirleniyor.Muayene işlemlerini yaptırmayan araçlara ise ceza uygulanıyor. Muayenesiz olarak trafiğe çıkan araçlar için 2022 yılında 427 TL olarak ödenen ceza tutarı 951 TL'ye yükseldi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi