Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: Trabzonspor’u yönetenler dürüst ve net olmalı

Ankara'da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, 3. gününde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da etkinlikleri yakından takip etti, Haber61'in sorularını yanıtladı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: Trabzonspor’u yönetenler dürüst ve net olmalı

Haber61 / Haber Servisi

Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, Ankara AKM’de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti. Her yıl düzenlenen etkinlikleri takip eden Şeref Malkoç, Trabzon’dan gelenlerle sohbet etti. Haber61 standını ziyaret eden Şeref Malkoç, Trabzonspor’un durumu ve yaklaşan seçimlerle ilgili çarpıcı konulara değindi.

“ETKİNLİK İÇİN BURASI UYGUN DEĞİL”

Etkinliklerin Trabzon’un tanınırlığı için önemli olduğunu belirten Kamu Baş Denetçisi Malkoç, “MGK Genel sekreterimizle birlikte gezeceğiz. 22 yıldır Ankara’dayım ve gururla söylüyorum. Bu etkinlikleri ilk başlatan Trabzon’dur ardından diğer şehirler de takip etmiştir. Trabzon bu konuda öncüdür. Ankara’da mekân olarak bu işler için uygun yer yok, burası uygun değil. Konuyu sayın Cumhurbaşkanımıza diğer arkadaşlarımızla birlikte arz ettik. Umut ediyoruz ki bu günler için Ankara’da daha uygun bir yer yapılsın." dedi. 

“MİLLETVEKİLLERİNDEN ÇOK FAZLA BEKLENTİ OLUYOR”

Erken genel seçimler hakkında özel bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Malkoç, “Kamu Baş Denetçisi olarak görevliyim. Göreve seçildiğimizde TBMM’de tüm siyasi partilere eşit mesafede davranacağımıza yemin verdik. Ancak takip ettiğim kadarıyla tüm partilerden fevkaladede yoğun talep var. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Şundan memnunum, Türkiye en düzeyli seçimini yapıyor. Seçimden önce kargaşa, tartışmalar olmuyor. Bu iftihar edilecek bir şey. Seçim çalışmalarında alanlara inilince vatandaş daha da heyecanlanacaktır. Yeni sistemimizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Milletvekillerinden çok fazla beklentiler oluyor. Onlara bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Hangi sistemde olursa olsun milletten gidip oy istemek, onun derdiyle dertlenmek fevkalade bir şey. 15 Temmuz’da bunu gördük. Bu millet fedakar bir millettir ve onlar için ne yapılsa azdır" diye yorumladı.

“TRABZONSPOR’U YÖNETENLER DÜRÜST VE NET OLMALI, AYRIŞTIRMAMALI”

Trabzonspor’un durumu hakkında değerlendirme yapan Malkoç, çarpıcı mesajlar verdi. Yöneticilerin dürüstlükten ve açıklıktan yana olması gerektiğinin altını çizen Malkoç şunları söyledi: “Benim kanaatim, Trabzonspor’un hiçbir zaman maddi problemi, finans problemi birinci sorunu olmadığı yönünde. Birincisi Trabzonspor’daki yönetici arkadaşlar, Trabzonspor’u sevenlere güven versinler, açık sözlü ve net olsunlar Trabzonspor taraftarları Trabzonspor’u para konusunda yolda bırakmazlar.  Önemli olan açık sözlü olmak, taraflarla bütünleşmek, doğruları söylemek ve iyi yönetmektir. Yönetirken de insanları Trabzonspor açısında ayırmadan, ayrıştırmadan yönetmektir. Bu olanlar geçici sıkıntılardır. Trabzonspor çok köklü ve güçlü bir takımdır. Türkiye’de hiçbir şey yokken Trabzon’da futbol vardı. Bu şehrin taraftarı Trabzonspor’u ayağa kaldırır ama iş yöneticide başlıyor. Yöneticiler ayrımcılık yapmadan yönetirse, gerek hoca, gerek futbolcular arasında iyi diyalog kurarsa bu iş başarılı olur. Trabzon’un birikimi buna müsait. Ayrıca Trabzon’un sesi oluyorsunuz, sizleri tebrik ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler