BBP lideri Mustafa Destici: Eski sistemi 12 Eylül darbecileri kurdu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon Tanıtım Günleri'nde Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

BBP lideri Mustafa Destici: Eski sistemi 12 Eylül darbecileri kurdu

Haber61 / Haber Servisi / Özel

Ankara’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’nin ilk gününde açılışaa katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, etkinliklerin 3. Gününde fuar alanını yeniden ziyaret etti. Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Mustafa Destici, AKM önünde kurulan horon halkasına katıldı. Horona eşlik eden Destici ardından stantları dolaşarak katılımcılarla sohbet etti.

Haber61 standını ziyaret eden BBP lideri Mustafa Destici, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. 24 Haziran seçimleriyle birlikte, 16 Nisan’da değişen sistemin hayata geçeceğini belirten Destici şöyle konuştu: "Öncelikle 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin milletimize, İslam coğrafyasına, seçime katılacak tüm adaylara hayırlı olmasını niyaz ediyorum. BBP olarak değişim ve yenilikten yanayız.  Türkiye’nin antidemokratik sistemden kurtulup, yeni sistemle yönetilmesinden yanayız. İttifak şunu getirdi; artık baraj fiili olarak kalktı. Resmi olarak yüzde 10 barajı var ama seçime katılan partilerin tamamı ittifak halinde. Otomatikman baraj kalktı ve temsili çok yüksek bir parlamento göreceğiz. Yürütme Meclis’ten ayrıldığı için o da kendi kulvarında yürüyecek. Haklı haksız mağduriyet iddiaları vardı. Önceden yargının bağımsızlığı yazarken şimdi yargı hem bağımsız hem tarafsız olarak yazdı. Cumhur ittifakı içindeyiz. Mutabakat metnimiz YSK’ya verildi. Temennimiz, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ve milletvekili adaylarının çoğunlukla çıkması için mücadele edeceğiz.”

Destici, 24 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye’de ilklerin yaşanacağının altını çizerek “Güçlü bir yürütme, temsilde adaletin en yüksek olduğu bir meclis görev yapacak. Türkiye seçim tartışmalarından artık bunaldı, bunlar bitecek. Cumhur ittifakı dışındakiler ‘biz kazanırsak eski sisteme döneceğiz’ diyorlar. O sistem sözde parlamenter sistemdi ve 12 Eylül darbecilerinin kurduğu bir sistemdi. 25 Haziran sabahında daha huzurlu, güvenli, istikrarlı bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

Trabzon sevgisini yineleyen Destici, "Trabzon günlerini tertipleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Trabzonlu kardeşlerimizi, sevgi saygıyla selamlıyorum. Burada olmaktan mutluyum. Her yıl geliyorum, inşallah Trabzon’a da geleceğiz” sözleriyle sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler