Anahtar Deliği 30.09.2019

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 30.09.2019

HALİLİBRAHİM DEMİRTAŞ’IN HAYDAR REVİ MESAJI

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halilibrahim Demirtaş, kongre sürecine ramak kala, sosyal medyadan ince ince mesaj vermeye başladı. Hani AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ayağından ameliyat olmuştu ya.. İşte bu nedenle ‘sağlığı yerinde değil il başkanlığını bırakmalı’ diyenler oldu! Teşkilatta bunu diyenlere karşı Demirtaş, İl Başkanı Revi’nin sözünü paylaştı: “Geçen hafta sağlık kontrollerim sebebiyle şehir dışındaydım. Allah’a şükürler olsun sağlığımız yerinde, şimdide teşkilatımızın başındayım ve her zaman olduğu gibi emrindeyim”

Bu sözü paylaştıktan sonra AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile İl Başkanı Haydar Revi’nin teşkilatları ziyaret ederkenki fotoğrafını paylaşması da “İl Başkanımız Haydar Revi’dir. Yoluna devam edecektir” mesajı olarak yorumlandı.

MAÇTAN SONRA SÜRPRİZ ZİYARETÇİLER

Trabzonspor - Beşiktaş maçı sonrasında Ünal Karaman ve Sosa’nın sürpriz ziyaretçileri vardı.

Önce Ramada Otel’de Sosa ve Gastón Campi ile birlikte olan Ramada Otel’in sahibi Hüseyni Başaran ile iş insanı Fatih Saral, oyunculara başarılar dilediler ve tebrik ettiler. Ardından Trabzonspor Kulübü’ne geçen Fatih Saral, Ünal Karaman ile 10 dakika baş başa görüştü. Beşiktaş maçında aldığı puanlarla ilgili kendisini kutladı. Güzel bir sohbetin ardından kulüpten ayrıldı.

TUNCAY LAKOT HEM GÜLDÜRDÜ HEM TERLETTİ

Trabzonspor Beşiktaş maçının öncesine ve sonrasına Haber61 TV ekibi damga vurdu.

Maç öncesi detayların tümünü ekranlarına yansıtırken, canlı canlı yorumlar aldı.

Her görüşten, Trabzonspor camiasının her kademesinden isimle bire bir görüştü ve düşüncelerini aldı.

Trabzonspor - Beşiktaş müsabakasının tüm maç öncesi detaylarını aktaran ve televizyonculuk tecrübesiyle fark yaratan ünlü sunucu Tuncay Lakot, sorularıyla konukları hem güldürdü hem terletti..

Haber61 TV ekibine gurbetçilerin de ilgilisi muhteşemdi. “Sizden aldığımız bilgiler, objektif yorum ve haberlerinizi beğeniyor özellikle takip ediyoruz” dediler.

Maç sonrası Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp ile yöneticilerin görüşleri anında ekrana yansıtıldı. Tuncay Lakot, ustalığını gösterirken, gündemin içinde boğulmuş bazı detayları ortaya çıkarmayı başardı.

Bir Akyazı serüveni daha geride kalırken Haber61 TV ekibini kutlamamak olur mu? Tebrikler ekip..

ŞİMDİ NE OLACAK?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın avukatlık ofisinde görev yapan Trabzon Barosuna kayıtlı avukat Burak Özdemir, geçtiğimiz günlerde arkadaşlarıyla bir olaya karışmıştı. Bu olay sonrası ters kelepçe takılarak gözaltına alınmış, sonra serbest bırakılmıştı! Kısa süreli bu olayın tartışmaları bitmiyor!

Trabzon Barosu, avukatın kelepçe takılmasına tepki gösterip kınama yayınladı!

Ardından Trabzon Valiliği, yazılı açıklama yaparak avukatın olay çıkardığını, gürültü yaptığını, hatta güvenlik güçlerinin üzerine aracını sürdüğünü iddia ederek kamera kayıtlarının olduğunu bunların soruşturma dosyasına konuğu ve bu soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek avukatı alkollü olmakla suçladı.

Ve o avukat vekili tarafından bu iddialara cevap verdi.

İşte avukatın cevabı;

Kamuoyunun bilgisine,

Trabzon Valiliği’nin resmi web sitesinde 29.9.2019 tarihinde “İlimizde görevli Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin “Bir avukatı hukuksuz bir şekilde kelepçelediği” yönünde bazı haber sitelerinde yer alan olay ile ilgili olarak” başlığı altında yayınlanan, kanaatimizce olayın aktörlerinin deyim yerindeyse; “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” mantığıyla, gerek valilik makamının ilgililerine gerekse kamuoyuna olayı gerçek dışı aksettirerek, müvekkil aleyhine kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik, gerçekle örtüşmeyen, devlet düsturundan uzak bu talihsiz açıklamayı üzüntüyle karşılıyoruz.

Yaşanan üzücü hadiseye ilişkin olarak, olayla ilgili görüntüler izlenmeksizin, olayda yer alan süjelerin kolluk ifadeleri incelenmeksizin, müvekkilime yönelik “kanunsuz” eylemleri meşrulaştırır/savunur mahiyette açıklama metninde yer alan yanlış bilgileri delilleriyle düzelterek, müvekkil aleyhine oluşturulmak istenen olumsuz algıyı engellemek adına, olayı aşağıda belirtmiş olduğumuz gerçekler ile birlikte değerlendirmeye davet ediyoruz.

* - Olayla ilgili görüntüler izlendiği zaman açıkça anlaşılacağı üzere metinde belirtilenin aksine müvekkilim Selim Burak ÖZDEMİR, çevreye rahatsızlık veren değil, herhangi bir rahatsızlığa mahal verilmemesi için gayret gösteren taraftır.

* - Metinde belirtilenin aksine müvekkilim olay esnasında alkollü olmamakla beraber, nöbetçi savcı talimatı ile kolluk tarafından olaydan üç saat sonra zorla kan örneği alınmasına yönelik hukuken izahı olmayan sadece ve sadece itibar zedelemesi mahiyetindeki usulsüz işleme karşı rıza göstermemesi şeklindeki hukuki refleksin; Sayın Valilik Makamınca, hiçbir somut delil ve emare bulunmaksızın “sarhoş” yaftasında bulunarak müvekkilin itibar ve saygınlığına yönelik özensiz üslubu, Valilik makamına yakıştıramadığımızı da belirtmek isteriz.

* - Yine müvekkilin, aracıyla olay yerinde bulunan bekçilerden birinin ayağının üzerinden geçtiği yönünde ki iddiadan da anlaşılmaktadır ki; basın duyurusu yapılmadan önce olay etraflıca araştırılmamış ve sadece tek taraflı soyut beyanlara itibar edilmiştir. Zira iddia sahibi bekçinin sağlık raporlarında herhangi bir darbeden-yaralanmaktan bahsedilmemekle beraber sadece kaval kemiğinde “abrazyon (çizik)” olduğu belirtilmiştir. Malumunuz üzere yapıldığı iddia edilen ayağın üzerinden geçme eyleminin, kaval kemiğinde bir çiziğe neden olmasının tıbben izahı mümkün değildir. İddia edilen husus yaşanması halinde oluşacak olan yaralanma; abrazyon (çizik) değil en hafif tabiriyle lezyon (ezilme) yada çatlak/kırıktır.

* - Yine müvekkilimin avukat olduğunu beyan etmesine karşısında araştırma yükümlülüğü bulunan kolluk ekipleri tercihlerini bu yönde kullanmamış olup, izaha aman vermeksizin ani bir girişimle müvekkilimi yere yatırmak ve darp etmek ile meşgul olmuşlardır. Diğer bir deyişle açıklamada yer alan hususlar müvekkilime atfedilebilecek bir kusur olmamakla beraber kolluğun üzerine düşen yükümlülüğünü yerine getirmediğinin açık kanıtıdır.

* - Açıklamaya ilişkin bir diğer ilginç ayrıntı ise; bekçiler tarafından dahi kolluk ifadelerinde hakarete ilişkin bir şikayet yokken, Valilik Makamınca müvekkilim tarafından bekçilere hakaretler savrulduğu yönünde bir açıklamada bulunulması anlaşılır gibi değildir.

* - Dikkatinizi çekmek isterim ki; olay yerini gösterir kamera görüntülerinin alındığı işletmede yer alan farklı iki açıyı gösteren 2 kamera görüntüsünden birinin dosya içerisine alınıp, diğerinin alınmamış olması da düşündürücü bir diğer husustur. Zira görüş açısı itibari ile yere yatırılan şahıslardan S.Ö’ nün ağır bir şekilde darp edilmesine ilişkin eylemlerin net bir şekilde tespit edileceği açıdaki kamera görüntülerinin dosya içerisine alınmamış olması da tarafımızda delillerin karartıldığı şüphesi uyandırmaktadır.

Tüm bu hususlar ve somut deliller birlikte değerlendirildiğinde, olayı sakinleştirmek çabası içerisindeki müvekkilimin; bekçiler tarafından ters kelepçelenmesi, dosya kapsamındaki raporlarda açıkça tespit edildiği üzere müvekkilimin ve diğer şahısların birçok yerinden darp edilmiş olması, yine hastaneye götürüyoruz denilerek ekip arabası ile birlikte rızası hilafına savcının evinin altına kadar getirilmesi ve burada uzunca bir süre yanında iki polis memuru ile bekletilmesi karşısında olayın aktörlerinin hukuksuz eylemlerini savunur mahiyette ve henüz adli ve idari yöndeki soruşturmalar tamamlanmaksızın hüküm kuran bir şekilde açıklama yapan Valilik makamının aynı hassasiyet ve özeni bu şehirde yaşayan, bu şehirde avukatlık kamu görevi ifa eden, bu ülkenin vatandaşı müvekkilim Selim Burak ÖZDEMİR açısından da göstermesini beklediğimizi, olayın gerçekliğine ilişkin somut ve kesin kanıtlar yer almaksızın yapılan açıklamaların soruşturmanın sıhhatine ve kişilerin saygınlığına zarar verdiğini hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Av. Mehmet Şamil Baki

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler