Anahtar Deliği 25.08.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 25.08.2019

TRABZON’A GELİYOR YATIRIMLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ekibiyle birlikte Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış programını gözden geçirdi. Yapılacakları en ince detayına kadar takip etti. Bir aksilik çıkmaması için partide olağanüstü hal ilan etti. Dün de bu programlarıyla alakalı bir açıklama yayınladı.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon'a karşı büyük hassasiyeti var. Her yıl ortalama 5 kere şehrimizi onurlandırarak Trabzon’umuzda büyük projelerin açılışını yapıyor ve yatırımları yakinen takip ediyor” diyen Haydar Revi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a verdiği önemi vurguladı.

Bu ince ama önemli bir detay.

Revi "Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon'a teşrifleriyle açılışını gerçekleştirecek olduğumuz 216 proje şehrimizde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğinin en güzel örneğidir. Açılışını yapacak olduğumuz projelerin toplam Bedeli 1.365 Milyar TL'dir. Partimiz iktidara geldiği günden bugüne kadar, açılışını yapacak olduğumuz bu projeler ile birlikte yaklaşık 31.5 Milyar TL'lik projeyi Trabzon'a kazandırmış ve hizmete açmıştır. Bu rakamlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Trabzon'a yapılan yatırımların en fazla AK Parti iktidarı döneminde yapıldığının en büyük örneğidir." cümlelerine yer verdi.

Sonunda ise toplu açılış ve mitinge herkesi şöyle davet etti;

“Hemşehrilerimiz de Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hiçbir zaman yalnız bırakmıyor ve her zaman coşkulu kalabalıklarla Reis'inin yanında oluyor. Bu vesileyle tekrardan teşrifleriyle şehrimizi onurlandıracak olan Cumhurbaşkanımız’ın katılımlarıyla Pazar Günü Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkında (Meydan Parkı) saat 15:00'da düzenlenecek toplu açılış törenine bütün halkımızı davet ediyorum."

BUGÜN ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK HABER61’İ TAKİPTE KALIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’a geldi. Bir gün öncesinden meydana çıktı.

Memleketinde hemşerileri ile buluştu. İl yöneticisi Uğur Aydın ve diğer yöneticiler ile meydan parkındaki toplu açılış töreni için hazırlanan platformu inceledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’a geldi hemşerileri ile buluşmaktan mutluydu ama yüzü bir anda düştü. Üzüldü çünkü bir personeli şehit olduğu haberini aldı.

Trabzon’a şehit cenazesi geldi. Diyarbakır Lice ilçesinde şehit düşen Trabzonlu polis memuru Akın Çelebi, memleketine uçakla getirildi. Bugün devlet yatırımlarının toplu açılışı var. Bir de Tonya Erikbeli’nde bir özel tesis açılışı.. Cenaze töreni bugün öğlende Gülbaharhatun Camisi’nde olacak. Buraya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük ihtimalle katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetinde katılması bekleniyor. Ardından toplu açılış ve o özel tesise yani Erilbeli’ndeki tesise çıkması bekleniyor.

Yani bugün programlar çok yoğun.

Bakalım ne olur.

Haber61 ekibi bu önemli gelişmeleri anne an takip edecek.

ERTUĞRUL DOĞAN KISACA ’BOŞA KONUŞMAYIN’ DİYOR!

Bordo-mavili kulübün Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, dün bir açıklama yaptı.

Bir ayrıntıyı öne çıkardı.

Trabzonspor’un 2019 - 2020 transfer tescil döneminde 16 oyuncuyu kadrosuna kattığını,

4 oyuncuya hiçbir ücret ödenmediğini,

Diğerlerini bonservisleriyle birlikte alındığını,

Ödenen bonservis, kiralama ve imza bedeli toplamda 30 milyon 48 bin lira olduğunu,

Bu sezon kadroya katılanların maaş bedellerinin 41 milyon 728 bin 400 lira olduğunu,

belirtip şöyle devam etti;

“Yolları ayırdığımız 8 oyuncumuz için bu yıl 39 milyon 800 bin TL, toplamda ise 62 milyon 195 bin TL’lik maliyetten kurtulduk” sözlerine vurgu yaptı.

“Yusuf Yazıcı’nın transferinden 110 milyon 250 bin lira gelir elde ettik” diyen Doğan, şunları söyledi:

“Bu transfer döneminde yine kulübümüzün finansal yapısına uygun transferler yaparak aynı zamanda saha içinde maksimum verimi alabileceğimiz oyuncuları kadromuza kattık. Transfer politikamızı bu şekilde sürdüreceğiz. Kadromuzdaki oyuncuların kalitesine baktığımızda ilerleyen yıllarda hem sportif hem de ekonomik olarak pozitif bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum. Trabzonspor olarak bunu yapmak zorundayız. Çünkü geçmiş yıllarda maalesef yanlış politikalar yüzünden sadece bir transfere bonservis bedeli olarak yaklaşık 40 milyon lira ödeniyordu. Şimdi bu paraya neredeyse bir takım kuracak kadar oyuncu alabiliyoruz. Camiamızla birlikte bu doğru yoldan ayrılmayacağız. İnşallah daha güzel günler göreceğiz.”

Bunları şu an neden açıkladı?

Evet nedeni belli..

Bazı gelen eleştiriler vardı.

Yine maliyeti yüksek oyuncular alınıyor felan diye..

Biz buna yorumladık.

Herhalde bunlara bir cevap niteliğinde bir açıklama getirdi.

Yani diyor ki kısaca, “Ne konuşuyorsunuz kardeşim, biz şunları yaptık! Bunları yaptık! Önceki hataların hiçbirini yapmadan en küçük maliyetle en iyi takımı kurduk! Boşa konuşmayın..”

Bizim anladığımız bu.

ÇUKURÇAYIR İLE KİM İLGİLENCEK?

Trabzon’da en yoğun yapılaşma ilk Çukurçayır’da başladı.

Hızlıca binalar yükseldi.

Hızlıca nüfus arttı.

Ama her nedense sorunları hiç gündemde kalıp çözüm noktasında bir şey göremiyoruz.

Biz gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Çukurçayır’da karakol sorunu, itfaiye sorunu, okul sorunu, ulaşım sorunu çok fazla..

Bu nasıl olacak?

Nasıl çözülecek?

Yaz bitmek üzere.

Aynı sorunları en yüksek şekilde yaşayan Çukurçayır ve Boztepe sakinleri, artık kalıcı, geleceğe dönük çözüm istiyor.

Önümüzdeki ay meclis tatilden çıkacak.

Bu konuların gündeme getirilmesi gerekiyor.

Yerel yöneticileri Çukurçayır’da sorunlarla alakalı anket çalışması yapıp, mutlaka vatandaşların görüşlerini almalıdırlar.

Bunu yaptıktan sonra bir acil eylem planı hazırlanarak ilk işe nereden başlanacağı ve ardından gelecek adımlar tespit edilmelidir.

Bunların yapılması için takipte olacağımızı da belirtiriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler