Anahtar Deliği 23.11.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 23.11.2020

SİYASETE BİRAZ MOLA MI VERİLDİ? 

AK Parti’de kongreler kısıtlamalar nedeniyle ertelendi. Şu sıra kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Telefon görüşmeleri yapıyoruz. Kulisleri değerlendiriyoruz. Ama herkesin derdi farklı! Tabi siyasetten uzak kalmayanlar da var. Halen daha içten içe kongre süreci için çalışanlar. AK Parti Trabzon’da ne yapacak? Neler değişecek? Değişim olacak mı? Değişim isteyenlerin dediği olur mu? AK Parti Teşkilatlarının dediği mi olacak yoksa milletvekillerinin mi, il ilçe başkanlarının mı, belediye başkanlarının mı?
Kimin yada kimlerin?
Yada gelin soruyu şöyle soralım; Acaba Milletvekilleri AK Parti teşkilatlarının ortaya koyduğu isimleri değerlendirecek mi? 
Veya AK Parti teşkilatları bir kaç isim üzerinde durabiliyorlar mı? O bir kaç isim kentte güçlü mü?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kalbindeki il başkan adayı, Ortahisar Başkan adayı kim?
Bu sorunun cevabı var. 
Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar ortak isimler üzerinde kalabildiler mi?
Milletvekilleri henüz net birlikte karar almadılar diye kulislerde konuşuluyor.
Neyse şimdilik AK Parti’de siyasete kısıtlama arası verildi.
Bundan sonra bakalım görüşmeleri, perde arkalarını yazmaya devam edeceğiz. 

Değişim isteyenlerin bu dönem daha güçlü sesleri çıkıyor diyerek kapatalım.


 ŞİMDİ ŞAŞIRMAYALIM DA NE YAPALIM?

 Bülent Arınç’a tepkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışıyla birlikte daha da arttı. Çünkü Erdoğan’ın çıkışını sanki bekleyenler oldu. Bu açık ve net. Bu arada Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu ile karşılaştık. Bu konuyu sorduğumuzda o da çok öfkeliydi. Hatta çok ağır ifadeler kullandı. Bülent Arınç’ın, “Demirtaş’ın kitabını okudum çok etkilendim tahliye olması lazım” sözlerine inanılmaz tepkiliydi. Aksu şöyle dedi; “Selahattin Demirtaş teröristtir. Onu savunanlar da haindir” diyerek adeta ateş püskürdü.
Yalnız AK Parti Trabzon İl Teşkilatında bazı isimler Arınç’sa tepki verirken bazılarının sessiz kalması da şaşkınlıkla görüldü. Hemde AK Parti’de…


MHP TRABZON VE RİZE’DE DEĞİŞİM YAPTI MI? 

2018 yılında Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından MHP İl Başkanı olarak ataması yapılan İhsan Alkan, son yapılan kongrede yeniden il başkanı oldu.
Trabzon’da da eski Başkan Bekir Sıtkı Tarım il başkanı seçilmişti. Böylece MHP ne Trabzon’da ne Rize’de değişim yapmadı. 
Rize’de yapılan kongrede mevcut başkan İhsan Alkan kullanılan 321 oyun tamamını alarak yeniden MHP Rize İl Başkanı seçildi.
Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MYK üyeleri Recep Bakırcı, Süleyman Latif Yunusoğlu, Akın Üstün, İdris Aydın, Yüksel Kaleci, İstanbul İl Başkanı Birol Gür, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. 
 

ÇALIŞMALARIMIZ TAKLİT EDİLİYOR KİMLERE DEDİ? 

Türk Eğitim-Sen  Trabzon 1’nolu Şube Başkanı Coşkun Dilber, son günlerde ilginç bir çıkış yaptı. 
öğretmenlik meslek kanunun çıkarılması ile ilgili basın açıklaması yapan Dilber, “Türk Eğitim-Sen olarak çalışmalarımızın taklit edildiğinin farkındayız.” dedi. 
 
Açıklamasına şöyle başladı, 
“Bilindiği gibi 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılacağı bilgisi Sayın Cumhurbaşkanınca ifade edilmiştir. Ancak o tarihten bugüne kadar geçen iki yıllık sürede yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi için herhangi bir adım atılmamıştır.
Türk Eğitim-Sen olarak, 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanılmış haklarımızı geriye götürmeyecek, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve eğitim çalışanları olarak statümüzü sağlam zemine kavuşturacak bir meslek kanununu yıllardır talep etmekteyiz. Bunun, hem öğretmenlik mesleğinin hem de eğitimimizin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz.
Verilen sözlerin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala TBMM nezdinde bir girişimde bulunulmamış olması kabul edilemez. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kamuoyuna ilan edilen 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ndeki en önemli taahhütlerden bir tanesi olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce TBMM gündemine getirilmelidir. Bu süreçte, başta sendikalar olmak üzere tüm paydaşların ve çalışanların kanaatleri de dikkate alınmalıdır.
Bu amaçla Türk Eğitim-Sen olarak, yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için 12 Kasım tarihi itibari ile imza kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız halen devam etmektedir. Pandemi nedeniyle okullara ara verilmesinden kaynaklanan sıkıntılara aldırmadan tüm eğitim camiası çalışanlarını aşağıdaki dilekçeyi imzalamaya davet ediyoruz. Öğretmenlerimiz haftada bir gün zümre olarak dönüşümlü şekilde okullara geleceklerdir. Bu günlerde işyeri temsilcilerimizce imza ile ilgili işlemler yürütülecektir. “ ifadelerini kullandı.

Diler son olarak, “Ayrıca şunu da ifade etmek gerekir ki; Türk Eğitim-Sen olarak çalışmalarımızın taklit edildiğinin farkındayız. Elbetteki eğitim çalışanlarının gözünden bu durum kaçmamaktadır. Her şeye rağmen eğitim çalışanları için mücadeleye devam edeceğiz.
Eğitim çalışanları olarak kendi kaderimize sahip çıkma adına; bütün meslektaşlarımızı, Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz. İlgili dilekçe aşağıdadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

GECE O UYUMADI YA BURADA UYUYAN VAR MI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da ki vahim tabloyu açıkladı.
Bu duyurusu inanılmazdı!
Sağlık Bakanlığı ise buna karşı sessizliğini koruyor.
İmamoğlu’na göre definlerin çoğu koronadan.
Bakın diyorki; “Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı,186. Ben şimdi ne yapayım; susayım mı, yutkunayım mı? Uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz.”
İşte bu ifadeler sonrası aklımıza Trabzon geldi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu defin sayısını açıklayacak mı?
AÇıklaması gerekmez mi?
Bizde buradan soruyoruz..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler