Anahtar Deliği 20.01.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 20.01.2020

ORMANCILARDA FARUK AKSU NASIL KAZANDI?

Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi 15. Genel Kurul seçimleri dün nefes kesti.

5 İlden 1362 delegenin kayıtlı olduğu genel kurulda sandık başına 1069 delege giderek oyunu kullandı.

Seçimi Mevcut başkan ‘Demokratik Ormancılar’ grubu temsilcisi Mahmut Bayramoğlu kaybetti rakibi ‘Birliğe Çağrı’ temsilcisi Faruk Aksu kazandı. Faruk Aksu 802 oy aldı. Rakibi 267 oyda kaldı.

Faruk Aksu bu secim sonucunda; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki toplam 1362 orman mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin 2 yıl sure ile başkanı oldu.

Faruk Aksu önceki seçimlerde kaybetmişti!

seçimlere yine genel merkezin desteğini alarak ama kaybettiği süre zarfında tek tek delegeleri dolaşarak büyük bir çalışmaya imza attı ve bu çalışma onu zafere taşıdı. Ayrıca bölgede yeni alınan sözleşmeli personellerin de seçimlere etkisi olduğu görülüyor. Buna karşılık bir de Orman Bakanlığının 1150 kadrolu personel almasında büyük emeği olduğu ve bu alımlar için uğraştığı biliniyor. Bununda etkisi oldu denilebilir.

Faruk Aksu bundan sonra delegeleri tek tek yine gezecek. Sorunlarını dinleyecek.

Bunu rapor halinde genel merkeze sunacak. Ayrıca bu 5 ilde yeni çalışmalara imza atacak. Onu yorucu ve uzun soluklu bir dönem bekliyor. Bu arada KTÜ Orman Fakültesi ile iletişim bundan sonra nasıl olacak merak konusu.. Çünkü aralarında soğuk rüzgarlar esiyordu. Bu dönem bu sıcak olur mu?

CHP İL BAŞKANI GÜZİDE UZUN’UN BU SEFER İŞİ ÇOK ZOR

CHP Ortahisar ilçe seçimleri oldu. Seçimlerde Fatih Suat Oyman 225 oy aldı. Diğer aday Şenol Çoban 165 oyda kaldı.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun açıktan desteklediği Oyman’ın kazanması CHP Trabzon İl Kongresi’ni net bir şekilde etiler.

Neredeyse 150 delege il kongresinde oy kullanacak. E haliyle İl Başkan adayı Ömer Hcısalihoğlu’nu yeni seçilen Fatih Oyman ve ekibi destekleyecek. İlk Başkanı Güzide Uzun’un işi bu kongrede zor gözüküyor.

Fatih Oyman’ın kazanmasında en önemli etken tabiki CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kayan’ın da etkisi oldu. Ayrıca partinin ileri gelenleri ikiye bölündü. CHP’nin en renkli en hareketli kongrelerinden biri oldu.

Bu bir gerçek!

Şenol Çoban’ın kaybetmesinde bir çok neden var. Birincisi ilk aday olduğunda ‘şantaj’ iddiaları ve buna benzer bir mesaj paylaşması ona yaramadı. İkincisi çalışmalarında sönük kaldı. Etkin bir dil kullanamadı. Fatih Oyman daha etkindi.

Bu arada kongreye katılan ve konuşma yapan CHP Trabzon eski Milletvekili ve CHP genel merkez yöneticisi Haluk Pekşen, kongrede örgüte yönelik mesajlarını sıraladı. Ardından Uzunsokak’ta bir tur atıp esnafı ziyaret etti.

CEVDET ERDÖL NEDEN O KONUYA DEĞİNMEDİ?

Cevdet Erdöl Trabzonspor konusunda bir yazı kaleme aldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Trabzonspor’u hedef almasından sonra kaleme aldı.

Orada şikecileri de yazdı.

Ve şunlara değindi;

“Halı sahada şikecilerle beraber her gün top oynayan fetöcüler şahit oldukları şike olayını belli bir para karşılığında örtme vaadiyle şantaj yaptılar. Para verilmeyince olay medyaya ve topluma servis edildi. Aslında TFF ve UEFA şike yapıldığında hemfikirdiler.”

Nitekim şike nedeniyle hem TFF ilgili bazı kişilere cezalar vermiş, hem de UEFA-CAS şike yapıldığını onaylamıştır. Aslında olayın failleri hiçbir zaman “şike yapmadık, masumuz” demediler.
İnsanların hayallerini yıkanlara, emeklerini çalanlara yazıklar olsun!
Bir asrı aşan futbol tarihimize bu kara lekeyi sürenlere yazıklar olsun!
Yavuz hırsız, sus be koçum!
Bu defa ev sahibi uyanık çıktı.”

Çok güzel bir analiz oldu.

Keşke bunu siyasetçilerin tamamı Fenerbahçe’ye sahip çıktığında da kaleme alsaydı.

Ama geç oldu ama çok sağlam oldu.

Böyle cesur yazılara ihtiyacımız var.


TRABZONSPOR YÖNETİMİ RAHAT BİR NEFES ALDI

Trabzonspor, devre arasında Ünal Karaman’ın görevine son verdi.

Birçok ismin adı, teknik direktörlük için geçti. Buna rağmen Başkan Ahmet Ağaoğlu takımı, Karaman’ın yardımcısı olan ve uzun yıllar Bordo-Mavili formayı giyen Hüseyin Çimşir’e emanet etti.

12 yaşında kulübe ayak basan Çimşir, 40 yaşında teknik direktör oldu.

Aslında ateşten bir gömlek giydi.

Çok kritik bir durumda göreve geldi.

İlk maçında kupada Denizli’yi 2-0 mağlup etmişti.

Ligdeki ilk sınavını ise Kasımpaşa’ya karşı verdi.

Kendi sahası kendi seyircisi önünde takımı gol oldu yağdı.

Onca krizde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yönetimi ciddi stresli günler geçirdiler.

E bu stresli günler..

Bu kara bulutlar bu iki maçla gitti gibi gözüküyor.

Yönetim bir ‘ohh’ çekti.

Bundan sonra daha rahat daha güzel adımlar atılacak umudu hakim.

Mesela son bir haber verelim.

Chelsea'da Lampard'ın yardımcısı olarak görev yapan Eddie Newton Trabzonspor ile prensip anlaşmasına vardığını öğrendik. Perşembe günü Trabzon'a gelecek. İngiliz antrenör anlaşma sağlanması halinde Trabzonspor teknik heyetinde yer alacak. Newton'un pro lisansı da bulunuyor.

Yani takıma büyük bir güç katacak. Tecrübesiyle mevcut teknik kadroyu adeta uçurur.

Taraftar da tribünde kenetlendi.

Bordo mavi camia zirveye yakıştı.

Yolu açık olsun.
 

YOMRA’DA O KRİZDE HANGİ AŞAMAYA GELİNDİ?

Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında arazi krizi…

Ne oldu?

Ne olacak?

Bitti mi?

Ne aşamada?

Devamlı bu şekilde sorular alıyoruz.

Son aşamayı sizlerle paylaşalım.

Kulislerde konuşulanlar da var abi..

Yakın zamanda Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile Avrasya Üniversitesi yöneticileri Trabzon Valiliğinde bir araya gelecekler.

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,” Olay çözülecek gibi duruyor” diyerek Avrasya’ya yeşil ışık yaktı.

Ortak bir projede bu alanı değerlendirecekler.

Belediyenin arazisinin üniversiteye verilmesi ardından bu yeri Başkan Bıyık’ın mahkeme kararını dayanak göstererek belediyenin malı halka açacağım demişi. E bu alanda ortak bir çalışma ile hem halka hem üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak. Kulislerde bu konuşuluyor.
 

SERKAN ASAN O POZU İLE GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Trabzonspor’un Kasımpaşa’yı 6-0 yendiği maçta sonradan oyuna girip 33 dakika oyunda kalan genç oyuncu Serkan Asan, maçın Sørloth ve Nwakaeme’den sonra en çok çalım atan oyuncusu oldu.

Serkan Asan’ın maç sonu açıklamaları o kadara doğaldı ki gerçekten herkesin gönlünde taht kurdu genç yıldız. Bir de şu ailesiyle verdiği poz!

İşte bu poz dünyaya bedeldi. Fırtınanın genç oyuncusu sosyal medyayı bu sempatik aile pozuyla da etkiledi. Bir çok yorum yağdı.

Hatta gollerden çok o poz konuşuldu desek yeridir.

Tebrikler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler