Anahtar Deliği 15.11.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 15.11.2018

DÜNDAR AYYILDIZ BU DEFA YOK!

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olmuştu. Fakat aday gösterilmedi. Bu dönem Yomra’dan yada Ortahisar’dan belediye başkan aday adayı olacağı söylendi. Kulislerde adı geçiyordu. Nedense bir anda siyasi arenadan ismini çekti. Pek girmez görünmez oldu. Kendisine sorduğumuzda da ‘hayır’ yatını verdi. Yani ‘yokum’ Şimdi Mustafa Yaylalı aday. Hemde büyükşehir’e..

Daha önce çevresi onun Ortahisar’a aday olacağını söylemişlerdi. Sonra ne olduysa büyükşehir belediye başkan aday adaylığını duyurdu. Yaylalı aynı zamanda Büyükşehir Kent Konseyi başkanlığı yapıyor ve inşaat mühendisleri odası başkanı idi. Bunlardan istifa etti ve büyükşehir aday adayı oldu. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yaylalı son 2 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na muhalif açıklamalarıyla biliniyor. Ciddi eleştiriler yöneltiyordu kendisine.. Aday olmak istediği taa o zamanlardan belliydi. Bugün de neden aday olmak istediğini basınla buluşarak anlattı. Ekip arkadaşları da onu yalnız bırakmadı. 

ŞİFRELİ DESTEK VE SONRASINDA YAŞANANLAR

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu’nda daha önce epey bir sorun olmuştu şu Whatsapp mesajlaşmaları.. Hatta bir yönetici istifa bile etmişti.  Bu dediğimiz yine İl Başkanı Haydar Revi’nin önceki döneminde yaşanmıştı bu dönemde yine bir tane daha yeniden oldu. İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Bunu bir yıl öncesinden kendi söyledi. Bunu bir kenara koyup şifreli mesaj olayına gelelim. Konu şu; 52 kişilik Yönetim Kurulu’ndan oluşan WhatsApp Grubu’na İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, “Değerli arkadaşlar, il yönetimi olarak bizim adayımız var. (H)a (R)ekip de çıkabilir. Ama (H)er halükarda (R)engimiz bellidir. “ İşte bu mesajdaki işaretli harflerin Haydar Revi’yi gösterdiği açık ortada.

Bu mesajı İl Yönetim Kurulu’ndan biri dışarı birilerine atıyor yada gösteriyor. Ondan sonra kıyamet kopuyor. “İl Yöneticileri taraflı davranıyor, İl Başkanı Haydar Revi için çalışıyorlar” diye… Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları da tepki gösteriyorlar. Hepsi değil bazıları. Uğur Aydın ise buna karşılık, “Ben espri yaptım. İl yönetim kurulunda birbirimizle şakalaşma için yapılan bir söz. Burası il yönetim kurulunun grubu. Herhangi bir şekilde bunu dışarı atmadım. Teşkilat üyelerine göndermedim. Kendi içimizde bir konu. Bunu kim dışarı sızdırdı?” dediği ve dışarı sızdıranı bulmak için çalışmaya başladığını öğrendik. Trabzon’da AK Parti’ye WhatsApp yaramıyor.  

Trabzonspor eski Başkanı Muharrem Usta’nın kardeşi eski AK Partili yönetici Ali Haydar Usta, o mesajı sosyal medya hesabında kullandı. Bir paragraf tepki mesajı yayınladı. Bir süre sonra aynı mesajı kaldırdı. Kim ve kimler o mesajı kaldırmasını söyledi bilemiyoruz.

CHP’DE ORTAHİSAR TAMAM BÜYÜKŞEHİR KARAR AŞAMASINDA

CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayları çalışmalarını sürdürüyorlar. Sahada her mahalleye, her köşe bucak gidiyorlar. Şehir merkezinde AK Parti’nin oy oranının düşeceğini, ekonomik nedenler ve buna bağlı olarak kent içindeki hayat zorluğundan, son yıllardaki belediye hizmetlerinin yetersizliği gibi ana konular üzerinde duruyorlar. Bu konuları anlatıyorlar. CHP’nin Trabzon’u yakından bilen bazı önde gelen isimlerine Trabzon’u sorduk.

Mahalle mahalle anket sonuçlarına kadar biliyor. Söylediklerine göre CHP Ortahisar’da Salih Akyüz’ü  tercih edecek. KTÜ’den Burhan Çuhadar’ı da Büyükşehir adayı yapacak. Büyükşehir henüz kesin değil. Burhan Çuhadar ailevi nedenlerden ötürü kabul etmedi teklifi. Şimdi başka isimler öne çıktı. 2 tanesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde. Dün Giresun Belediye Başkan adayı açıklandı. Parti Meclisi’nde yapılan görüşmede Kerim Aksu aday gösterilecek. Trabzon’un ise 10 gün içinde açıklanacağı söyleniyor. Zaten 1 Ocak tarihine kadar zaman var. Bu noktada AK Parti’nin de kimi göstereceği önemli! 

ALEMDAR CAMİ İNŞAAT DURDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’u son ziyaretinde, “Trabzon’a külliye kazandırıyoruz” sözlerini hatırlıyorsunuz. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın molozda başlattığı cami ve sosyal donatı alanları projesinin inşaatı sanki durma noktasına geldi. Caminin himayesi Bayraktar’ın oluşturduğu dernek olan Alemdar Cami Derneği. Derneğin Başkanı İrfan Altıner, “İnşaat sünüyor bir aksilik yok” dedi. Ama birincisi Avrasya Pazarı esnafı henüz oradan çıkmadı.

O esnafın oradan çıkarılıp Kamacı Spor merkezi binasına taşınması lazım. Şu anda o kısımda inşaat ilerlemiyor. Bir de haliyle ekonomik nedenler var. Herşeye zam geldiği şu dönemde ilerlemesi zor gibi duruyor. Caminin şantiyesine bir çok insan destek olmak için geliyor. Bir çok dede, amca, “Yahu şuna bizimde katkımız olsun” diyerek para vermek istiyorlar. Şantiyedekiler banka hesap numaralarımıza isterseniz yatırın biz elden para alamaz” diyorlar. Yani vatandaşın da ilgisi var. Ama inşaat dediğimiz gibi durma noktasında şimdilik!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler