Anahtar deliği 13.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar deliği 13.10.2018

SALİH AKYÜZ MÜ?  ALİ YAZICI MI?

Sizce CHP’de hangisinin şans daha fazladır? Şu anda CHP örgütlerinde bu konu konuşuluyor. Ortahisar Belediye Başkan aday adaylığını basın toplantısıyla duyuysan Ali Yazıcı mı, yoksa Mimarlar Odası Trabzon Şubesi eski Başkanı Salih Akyüz mü? Salih Akyüz br basın açıklamasıyla aday adaylığını duyurdu. Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı ise basın toplantısı düzenledi sorulara cevap verdi. Yakında Salih Akyüz de basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtları. 

CHP penceresinden iki güçlü ismin aday adaylığı başvurusu yapması, Ortahisar Belediye Başkan aday adayı olması, merkezde AK Parti’yi hezimete uğratacak. AK Parti penceresinden ise durumlar farklı. Onlar da tam tersini düşünüyorlar. Lakin bu seçimde şu bir gerçek; isimler öncesinden daha fazla öne çıkar. Bu da muhalefetin işine gelir. Doğru aday seçimi her iki tarafın artısını ve eksisini öne koyacak. Diğer parti ve lider kriterleri ardından gelecek.  

O PROJE DEVLETİN SIRTINDAN BÜYÜK YÜK ALIR

Arsin'de 2022 yılı itibariyle ilk bölümü faaliyete geçmesi planlanan Yatırım Adası'nda kaç kişi istihdam edecek? Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na göre 14 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Hacısalihoğlu, Yatırım Adası'nda esas amaçlarının istihdam olduğunu belirterek, "Kentimizde istihdam açısından önemli talepler var. Bizim istihdam dediğimiz sürdürülebilir kalıcı istihdamdır. Geçici istihdam başa problemdir. Üniversite gençliğinden, işçi olarak çalışacak insanlarımıza kadar kalıcı istihdamı tesis etmek son derece önemlidir. Yatırım Adası'nda yaklaşık olarak 14 bin kişinin istihdam edilmesi söz konusu olacaktır. Bu düzeyde bir istihdam devletin sırtından büyük bir yük alacaktır" dedi. Peki devamlı Yatırım Adası’nı gündemde tutan Suat Hacısalihoğlu ne yapmaya çalışıyor? Demiryolu ve Hafif Raylı sistemden umudunu yitirdiğin düşünüyor. Bu mega projelere bir de Güney Çevre Yolu’nu ekleyebiliriz. Hükümetin mali yapılanma sürecinde öncelik sıralamasından çıktı. Demekki Başkan da Yatırım adasını gündemde tutarak hiç olmazsa bunu Trabzon’a kazandırılmasına çabalıyor. Bu hizmete girerse diğer üç mega projeyi tetikleyebilir. Trabzon’da bu projeye sahip çıkmalıdır. 

BU İŞTEN SIYRILAMAZSIN KARDEŞİM!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz günlerde Haber61 TV’de katıldığı programın yankıları sürüyor. 

Önce programda ne dediğini hatırlayalım.

Tuncay Lakot ve Levent Ustabaşı’nın sorduğu Boztepe yolu ile ilgili soruda Boztepe ve Çukurçayır'da çok sayıda imar izni ve ruhsat vererek bir sürü yüksek katlı binanın o bölgede ortaya çıkmasına sebebiyet veren dönemin Çukurçayır Belediye Başkanı Sabri Baysal'ı isim vermeden sert sözlerle eleştirdi. Gümrükçüoğlu, "Devlet bunca uğraş ve külfetle, belediyesiyle orada yol çalışması yaparken, Boztepe, Çukurçayır'da 25 bin kişi ikamet edecekken 60 bin kişinin ikametine neden olacak sayıda fazla miktarda bina yapımının sorumlularını hem kamuoyuna, hem hukuka, hem de Allah'a havale ediyorum" dedi.

Gümrükçüoğlu Boztepe'de 25 bin kişi ikamet etmesi gerekirken 60 bin kişinin ikamet ettiğini ifade ederek, "O 60 bin kişinin ikametine yol açacak şekilde imar planı ve ruhsat verenleri ben kamuoyuna, hukuka ve Allah'a havale ediyorum. Hadise benim partim hadisesi değildir. Neticede ben de belediye başkanıyım. Mahkeme kararlarının hepsini uyguladım. İlçe, belde, büyükşehir fark etmez. Ruhsatı imzalayan yer imara aykırı bir yapıya müsaade etmezse hiç kimse bir metrekare imara aykırı inşaat yapamaz. Bu bütün Türkiye için geçerlidir. İmara aykırı ruhsatı imzalayacak makam ruhsatı imzalamayacak olursa hiç kimse 1 metrekare imara aykırı inşaat yapamaz" dedi.

Bu açıklamalarına CHPli Meclis Üyesi Turgay Şahin şu yorumu yaptı; “Böyle birşey olur mu? Büyükşehire bağlı değildi belki o dönem ama sonuçta sende belediye başkanısın. Aynı partinin aynı tavanın balığısın. Neden müdahale ettirmedin? Gümrükçüoğlu belediye başkanı olduğu dönem Çukurçayır’da imar, rant ve emsal artışı vardı. Niye müdahale etmedi? Hatta ben onu belediyedeyken gündeme getirdim. O zaman dediki ne yapalım? Bu hep yapılan iş. Cephanelikte’de aynısını dedi. Bizlen alakası yoktur diyor. Sen nasıl büyükşehir belediye başkanı olarak kendini bu işlerden soyutlarsın? O zaman müdahale etseydin edebilirdin. Yetkin olmasa bile büyükşehir başkanı olarak çirkinliği görüp, buradaki imar yağmacılığını görüp gidip şikayet eder müracat ederdin. Bu işte günahım yok diyerek buradan sıyrılamazsın kardeşim. Yetkili kurullara resmi olarak diyecektin. Ben ne yapayım olur mu?”

RENKLİ İSİMLERİN EN RENKLİSİ

Düzköy’de yerel seçim heyecanı tavan yaptı. Aday adayları yavaş yavaş çıkıyor. Ak Parti’den renkli isimler var. Bunlardan bir tanesi yurt içinde ve yurt dışında hemşerilerini bırakmayan, her derdine koşan, ilçenin sevilen ağabeylerinden Bülent Cumur. Paris-Trabzon hattında adeta bir kültür elçisi gibi çalışan, yaptığı etkinliklerde Düzköy’ün adını dünyaya duyuran Bülent Cumur, bu seçim döneminin Düzköy’de en renklisi olacağı benziyor. Bu arada mehmet Atmaca’nın da Düzköy’e aday olacağı konuşuluyordu. AK Parti’de bu dillendiriliyordu. Kendisine sorduk. Atmaca, “Benim böyle bir düşüncem yok” dedi.

Düzköy’de bir kaç isim daha var. Yakında o isimlerden de bahsedeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler