Anahtar Deliği 13.01.2019

Trabzon kulislerinde konuşulanları sizler için derledik.

Anahtar Deliği 13.01.2019

AK PARTİ İŞİ ZORA SOKTU

Trabzon’da Cumhur ittifakı bazı ilçelerde stratejik hatalar yaptı. Diğer illerde böyleyse ciddi kayıplar verebilir. Bu sandığa yansır.

Mesela Beşikdüzü'nde AK Parti aday çıkardı. MHP'ye vermedi. Çarşıbaşı'nda tam tersini yaptı. AK Parti, MHP'ye bıraktı. Lakin oy oranlarına bakıldığında inanılmaz bir terslik var. Tercihlerin yanlışlığını sayılar ortaya koyuyor. 2014 yerel seçim sonuçlarına bakalım, bu dediğimize inanacaksınız. Beşikdüzü'nde MHP'nin yüzde 17 oy aldığı görülüyor, AK Parti'nin ise yüzde 36. Çarşıbaşı'nda bu oran yüzde 52 AK Parti hemen ardından yüzde 41 ile MHP geliyor. Ak Parti çok yukarda.. Bu tabloya göre Beşikdüzü Cumhur ittifakında MHP'ye verilmeliydi, Çarşıbaşı'nı AK Parti almalıydı. Halbuki şöyle açıklandı; Beşikdüzü AK Parti'de kaldı, Çarşıbaşı MHP'de.. Bir tarafta yüzde 52 diğer tarafta yüzde yüzde 36!!!

Bir tarafta oyunu rekor seviyeye çıkardığın ilçe diğer tarafta birleşmen gereken bir ilçe…

Bir tarafta kesin alabileceğin yüzde 52 gibi ezici çoğunluğun yer aldığı ilçe diğer tarafta ittifakla ancak alabileceğin bir ilçe..

Bir tarafta MHP’nin hiç esamesi yok diğer tarafta MHP daha canlı..

Buna tepki veren Çarşıbaşı’nda AK Partili bazı isimler ‘bağımsız’ adayım diyorlar. Lakin hiçbiri samimi değil. Hiçbiri AK Parti’ye 'Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen' bayrak açamaz. Kalktıkları gibi aşağıya oturacaklar. Daha önce belediyeyi AK Partili Coşkun Yılmaz'a kaptıran 25 yıllık ilçenin belediye başkanı Mehmet Turan küllerinden doğabilir, büyük ihtimalle Millet ittifakının adayı.. Yani AK Parti böyle hatalar yaptığı yerlerde olduğu gibi Çarşıbaşı'nda geriden başlayacak. AK Parti garanti alacağı yerlerde işi kendi zora soktu denilebilir..

O İKİ VEKİLE İNANILMAZ TEPKİ

Peki neden böyle oldu?

AK Parti aslında böyle yapmayacaktı!

Beşikdüzü’ne önce MHP’yi verdi.

Hatta bir iddiaya göre geçen hafta MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Beşikdüzü’nden MHPli Önder Öztürk’ü arayı hazırlan demiş.

Bu isme oldukça ilçeden tepki oluşmuş.

İnanılmaz tepkiler Ankara’ya ulaşmış.

Bu defa da MHP Çarşıbaşı’na dönmüş.

İki parti Çarşıbaşı’nda karar kılmış.

Yani kimilerine göre Çarşıbaşı kurban seçildi gibi..

Çarşıbaşı’nda özellikle AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Muhammet Balta’ya büyük tepki var.

Bu tepki dinmek bilmiyor.

Her telefon açan, ihbar hattımıza yazan AK Partili teşkilat üyeleri, onların ismini söylüyorlar.

ADAY GÖSTERİLMEYENLER ONORE EDİLECEKMİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da aday tanıtımına katıldı.

Orada bazı anlar yaşandı tabi unutulmuyor.

Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısında bir eksikliği dile getirmiştik.

Köşemizde yer verdik.

Hani Erdem Şen, Şefik Türkmen, Coşkun Yılmaz gibi ilçesine hizmet etmiş ama aday gösterilmeyen tüm belediye başkanlarına bir teşekkürü çok gördünüz demiştik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onlarla birlikte poz verip, emeklerinden dolayı onur edebilir demiştik.

Bir iş yöneticisi bu uyarımızdan sonra bizi aradı.

Dediki; Tabiki verilecek.

Ama sonradan verilmesi mi daha iyi orada Cumhurbaşkanı Devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi mi?

Tabi doğrusu da belki daha sonra verilmesi olabilir.

Hani aday tanıtımı, adayların öne çıkarılacağı bir program ondan olabilir.

Gölgede bırakmaz!

Bu sebeple doğru haklı olabilirler. Bakalım bu bahsedilen program ne zaman yapılır?

ARTVİN’İ HAYATİ YAZICI AÇIKLAYACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, 14 Ocak Pazartesi günü Artvin’e gelerek, düzenlenecek programda partisinin Artvin İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıklayacak. Aday tanıtım toplantısı Saat: 13.30’da Artvin Çoruh Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenecek.

RİZE’DE TYP’DEN BİN KİŞİ ALIMI NE ZAMAN BAŞAYACAK?

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde belediye ve kamu kurumları bünyesinde istihdam edilecek 1000 kişi için başvuruların 14 Ocak 2019 Pazartesi günü başlayacağını ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona ereceğini açıkladı.

BAŞVURULARIN YAPILACAĞI YERLER

Doğan, başvuruda bulunacak adayların başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden şahsen yada kurumun web adresi www.iskur.gov.tr üzerinden internet ortamından yapabileceklerini ifade ederek, ayrıca ilçelerde ikamet eden vatandaşların Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, İkizdere, Kalkandere ve Pazar Belediyesi ile Madenli Belde Belediye Başkanlıklarındaki hizmet noktalarında ve Çayeli, Pazar, Fındıklı, Hemşin, İyidere ve Madenli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki hizmet noktalarında yapabileceklerini kaydetti.

Toplam 1000 kişilik kontenjan için seçim yönteminin % 100 kura olacağını kaydeden İl Müdür Vekili Doğan, programa katılmaya hak kazanacakların 1 Şubat 2019 tarihinde iş başı yapacaklarını ve 6 ay istihdam edileceklerini söyledi.

Doğan, noter kuralarının 22 – 23 – 24 ve 25 Ocak 2019 tarihlerinde çekileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler