Anahtar Deliği 08.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 08.05.2021

Avcı’nın planı ne?

Sezonun sonu yaklaşırken Trabzonspor’da transfer çalışmaları da hız kazandı.

Çalışmalar teknik direktör Abdullah Avcı’nın yönlendirmesiyle gerçekleştiriliyor.

Hem scout ekibi hem de Avcı’nın ortaya çıkardığı futbolcu listesi oldukça geniş.

Ancak burada dikkat çeken bir durum var. Avcı’nın daha çok tecrübeli futbolculardan yana olduğu ifade ediliyor.

Çalıştığı eski öğrencilerinin de yer aldığı transfer listesinde Mert Günok gibi tecrübeli isimlerin yer aldığını daha önce yazmıştık. Bunun yanı sıra yine kalitesi belli olan bir başka isim Gervinho’ya da ciddi şekilde ilgi var.

Bu tarzda Avcı’nın eski öğrencisi olan ve tecrübeli başka bir çok isimle temaslar sürüyor. Bu arada gündemde yine genç oyuncular da var tabi ki…

Ancak buradan hareketle sürekli gelecek yılı hedef gösteren Avcı’nın tecrübeli isimlerle riski daha az bir kadro oluşturma derdinde izlenimi veriyor.

Zaten Avcı benzer yapılanmayı Başakşehir’de de yapmış, kadroya tecrübeli yıldızların yanına gençleri de serpiştirmişti.

Avcı benzer yapılanmayı Trabzonspor’da da düşünüyor gibi gözüküyor.

Burada kilit nokta ise maliyet olacak.

Malum, değirmenin suyu nereden aktığı belli olmayan Başakşehir gibi Arda Turan’a 4 Milyon Euro, Adebayor’a 5 Milyon Euro yıllık ücret verebilecek bir Trabzonspor yok.

Avcı’nın planları ile Başkan Ağaoğlu’nun mali tutumu ortak noktada kesişirse başarı o zaman gelebilir.
 

Bu kadar kötü görünüme: Sabırlı olun demeyin

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman şehirde yapılan bazı çalışmaların imarının kötü olduğunu ve kent görünümünün kötüleştirildiğini söyledi. Oyman yapılan projeler nedeniyle kent kültüründen uzaklaşıldığını savundu.

Oyman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Son zamanlarda Trabzon’da yapılan projelerdeki yanlışlar için söylediklerimize karşı savunmaların gelmesi normal, burada önemli olan ortak noktada buluşabilmek.

Ama kimse kusura bakmasın, yıllardır Trabzon’u yönetenler, bu kadar kötü imar ve kent görünümüne karşın “sabırlı olun” da dememeli. Çünkü Trabzon, uygulanan bir çok projeyle kültüründen ve doğal yapısından uzaklaştı. Bu duruma artık sabır kalmadı.

Kumun üzerine beton döktünüz mü? Döktünüz, üzerini ahşap kaplasanız ne kaplamasanız ne. Boztepe’yi delip viyadüklerini diktiniz mi? Diktiniz, şimdi üzerini yeşillik kaplayacaksınız. Bunu yapanlara ilk önerim; bir şeyleri yaptıktan sonra üzerini kapatma çabasından artık vazgeçin. Üzerini kapatmaya ihtiyaç duymayacak, geleceği de düşünen adımlar atın.

Alt yapı çalışmalarını ise bizler de taktirle karşılıyoruz ve bu gerekli ve önemli çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat farklı konularda da yapılan eleştirelere karşı bile “ama alt yapı çalışmalarını yapıyoruz” dedikçe olay basitleşiyor; ikinci önerim konumuzla ilgisi olmayan şeylerle savunma yapmayın. Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak; halkın parasını savurmayan, projelerde doğanın, şehrin gelecek dengesini alt üst etmeyen ve ortak aklın hakim olduğu bir anlayışı savunuyoruz.
 

Şahin’den AK Partili yöneticilere: Enerjinizi bunlara harcayın

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Turgay Şahin, CHP’yi eleştiren AK Parti Ortahisar İlçe yöneticilerine seslendi.

CHP’ye laf yetiştirmeyi bırakın diyen Şahin “ Etrafınızda olan bitenlere bir bakın. Belediyenizin “Alt yapı çalışması yapıyoruz, biraz sabır edin” diye diye bu ramazanda şehri kerbelaya çevirdiğini kendi gözlerinizle görün. Vatandaş susuz, her taraf kazılmış, yollar çamur deryası... Demogojiyi bırakıp da Enerjinizi bunların çözümüne harcarsanız çok daha iyi olur.” İfadelerini kullandı.
 

Ahmet Metin Genç ziyaretlerini sürdürüyor

Ortahisar Belediye Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç her alanda aktif davranarak dikkat çekiyor. Başkan gen. Spordan sanata her yerde görebilirsiniz. Tabi bunu yaparken asli işini de unutmuyor. Mahalle mahalle gezerek muhtarlarla istişare ediyor.

Genç bu defa Özbirlik mahallesini ziyaret etti. Sorunları dinledi. Çözümler hakkında konuştu.

O ziyareti de “Bu hafta Özbirlik Mahallemizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinledik. Sürekli koordine içerisinde olduğunuz Mahalle Muhtarımız İsmet Yaşar Düğdü ile en yakın zamanda sorunlara çözüm kavuşturacağız.” Paylaşımı ile duyurdu.

**

Trabzon’dan Mescid-i Aksa için tek ses

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı. İsrail polisi ayrıca Şeyh Cerrah Mahallesindeki Filistinlilere destek veren Arap milletvekillerine de saldırdı. İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralananların sayısının 205'e yükseldiği bildirildi.

Yaşananların duyulmasının ardından Trabzon’dan tek ses yükseldi.

CHP, MHP, AK Parti, İYİ Parti ile Trabzon’da il ilçe başkanlıkları bulunan partileri il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve görüş farkı olmaksızın vatandaşlar tek bir ağızdan yaşanan vahşeti kınadılar.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler